CEC Bank isi automatizeaza activitatile bancare prin tehnologia low-code

Joi, 25 Februarie 2021, ora 11:22
5239 citiri
CEC Bank isi automatizeaza activitatile bancare prin tehnologia low-code

CEC Bank a apelat la platforma low-code dezvoltata de compania Aurachain pentru a automatiza o serie de activitati bancare, in timp record si cu costuri reduse.

Tehnologia low-code permite dezvoltarea de aplicatii software cu interventii minimale pe cod, folosind o abordare vizuala, bazata pe interfete grafice tip drag-and-drop in care pot fi adaugate diferite elemente - baze de date, conectari cu alte aplicatii, elemente de logica, si chiar implementari de tip blockchain.

CEC Bank a demarat un parteneriat cu Aurachain pentru accelerarea transformarii digitale a bancii, in prezent fiind vizate trei zone de activitate.

Prima este implementarea unui sistem integrat de monitorizare si mentenanta a retelei de bancomate si POS-uri, al doilea vizeaza deschiderea online de conturi pentru IMM-uri, iar al treilea - implementarea unor solutii online de contractare a produselor de trade finance pentru IMM-uri.

Cele trei proiecte vor fi implementate in acest an si se adauga initiativelor deja lansate de CEC Bank, pe segmentul persoanelor fizice: deschiderea online de conturi si contractarea online a creditelor de nevoi personale, prin CEC_In, magazinul virtual al CEC Bank.

"Parteneriatul cu Aurachain permite bancii sa-si continue transformarea digitala si sa se alinieze cu cele mai bune solutii tehnologice disponibile la nivel international. In conditiile in care accesul online la produse bancare nu mai este o noutate, discutiile despre viitorul industriei bancare la nivel international includ implementarea unor solutii publice sau private bazate pe blockchain, implicand inclusiv Bancile Centrale", a declarat Bogdan Neacsu, director general al CEC Bank.

Tehnologia blockchain - ca solutie de registru public descentralizat, in locul bazelor de date centralizate - poate permite servicii financiare mai rapide, mai sigure si mai eficiente. Solutiile low-code pot sta la baza implementarii unei tehnologii blockchain.

"Tehnologia low-code permite organizatiilor sa inregistreze o viteza fara precedent a digitalizarii, datorita faptului ca majoritatea aplicatiilor pot fi construite cu mai putine riscuri legate de programare. Rolurile orientate spre business, analistii de business si echipele tehnice pot lucra mai eficient pentru a ajunge la un aspect unitar al numeroaselor aplicatii software interne, care, pana de curand, intrau in categoria sistemelor depasite", a declarat Adela Wiener, CEO al Aurachain.

Mai puteti citi:

 • Drama Gabrielei Sabatini, cea mai frumoasa jucatoare de tenis a anilor 1990
 • Rares Bogdan, atac la parlamentarii USRPLUS care au votat impotriva finantarii schitului romanesc de la muntele Athos: "Se dovedesc ignoranti si necunoscatori de traditii si istorie"
 • Reactia lui Marian Godina la protestul sindicatelor din Politie: "Mergeti la privat ca se dau sporuri babane"
 • Avocatul Poporului a atacat la CCR legea ce le interzice cadrelor militare sa se asocieze in sindicate
 • Tensiuni in coalitia de guvernare. Ludovic Orban critica delegarea atributiilor de catre ministrii din Cabinetul Citu
 • Citeste si:
  „Nea Petrică” Daea s-ar putea întoarce în funcția de ministru al Agriculturii. Care sunt alte nume luate în calcul pentru înlocuirea lui Chesnoiu
  „Nea Petrică” Daea s-ar putea întoarce în funcția de ministru al Agriculturii. Care sunt alte nume luate în calcul pentru înlocuirea lui Chesnoiu
  PSD stabileşte miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va prelua portofoliul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
  Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
  Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
  Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...