Ziare.com

CEC Bank isi automatizeaza activitatile bancare prin tehnologia low-code

de Teodor Serban
Joi, 25 Februarie 2021, ora 11:22

   

CEC Bank isi automatizeaza activitatile bancare prin tehnologia low-code
CEC Bank a apelat la platforma low-code dezvoltata de compania Aurachain pentru a automatiza o serie de activitati bancare, in timp record si cu costuri reduse.

Tehnologia low-code permite dezvoltarea de aplicatii software cu interventii minimale pe cod, folosind o abordare vizuala, bazata pe interfete grafice tip drag-and-drop in care pot fi adaugate diferite elemente - baze de date, conectari cu alte aplicatii, elemente de logica, si chiar implementari de tip blockchain.

CEC Bank a demarat un parteneriat cu Aurachain pentru accelerarea transformarii digitale a bancii, in prezent fiind vizate trei zone de activitate.

Prima este implementarea unui sistem integrat de monitorizare si mentenanta a retelei de bancomate si POS-uri, al doilea vizeaza deschiderea online de conturi pentru IMM-uri, iar al treilea - implementarea unor solutii online de contractare a produselor de trade finance pentru IMM-uri.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Cele trei proiecte vor fi implementate in acest an si se adauga initiativelor deja lansate de CEC Bank, pe segmentul persoanelor fizice: deschiderea online de conturi si contractarea online a creditelor de nevoi personale, prin CEC_In, magazinul virtual al CEC Bank.

"Parteneriatul cu Aurachain permite bancii sa-si continue transformarea digitala si sa se alinieze cu cele mai bune solutii tehnologice disponibile la nivel international. In conditiile in care accesul online la produse bancare nu mai este o noutate, discutiile despre viitorul industriei bancare la nivel international includ implementarea unor solutii publice sau private bazate pe blockchain, implicand inclusiv Bancile Centrale", a declarat Bogdan Neacsu, director general al CEC Bank.

Tehnologia blockchain - ca solutie de registru public descentralizat, in locul bazelor de date centralizate - poate permite servicii financiare mai rapide, mai sigure si mai eficiente. Solutiile low-code pot sta la baza implementarii unei tehnologii blockchain.

"Tehnologia low-code permite organizatiilor sa inregistreze o viteza fara precedent a digitalizarii, datorita faptului ca majoritatea aplicatiilor pot fi construite cu mai putine riscuri legate de programare. Rolurile orientate spre business, analistii de business si echipele tehnice pot lucra mai eficient pentru a ajunge la un aspect unitar al numeroaselor aplicatii software interne, care, pana de curand, intrau in categoria sistemelor depasite", a declarat Adela Wiener, CEO al Aurachain.

Mai puteti citi:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Tweet
Citeste mai multe despre tehnologia blockchain cec bank digitalizare
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4609 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
Top stiri din Business
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor