4 moduri de a plati datoriile mai repede

Advertorial
Miercuri, 26 August 2020, ora 17:04
21177 citiri
4 moduri de a plati datoriile mai repede

Specialistii in gestionarea finantelor din echipa KRUK Romania au acumulat suficient de multa experienta incat sa stie cum sa sfatuiasca clientii (debitorii), astfel incat acestia sa isi plateasca mai usor datoriile, chiar si atunci cand sunt foarte mari. Tot ce trebuie sa faca debitorul este sa ii asculte si sa comunice cu ei. Desi pot fi luate in calcul mai multe sugestii, urmatoarele sunt foarte importante.

KRUK Romania sfatuieste debitorii sa nu mai fuga de companiile de recuperari creante

In primul rand, este recomandat ca debitorii sa nu mai fuga de companiile de recuperari. Cei mai multi debitori nu mai raspund la telefon atunci cand o companie a preluat creanta, iar KRUK subliniaza aceasta greseala pentru simplul fapt ca atunci cand o persoana apeleaza la astfel de metode dovedeste ca nu este de incredere, motiv pentru care recuperatorii de creante aplica ulterior metodele legale, fara sa mai discute cu debitorul, caz in care acesta poate avea dificultati considerabile. O comunicare eficienta este cea mai buna solutie in sensul acesta.

Verificarea tipurilor de datorii existente

Inainte de a incepe rambursarea datoriei, se va identifica tipul de datorie pe care o persoana o are - indiferent daca este vorba despre datorii pentru carduri de credit, datorii pentru imprumuturi studentesti, datorii ipotecare sau altele similare - si determinarea sumei totale datorate. Intelegerea tipului si a sumelor imprumuturilor poate ajuta o persoana sa vina cu un plan personalizat pentru rambursaea datoriei.

Crearea unui buget

Un buget poate fi creat foarte simplu respectand pasii de mai jos:

- se plateste mai intai cea mai "scumpa" datorie (care au dobanzi si comisioane mari);

- se plateste mai mult decat soldul minim;

- se refinanteaza datoriile astfel incat sa fie toate platite printr-o singura rata, daca se poate;

- se diminueaza cheltuielile;

- se aloca bonusurile de la lucru catre datorii;

- se sterg informatiile despre cardul de credit din magazinele online;

- se pot vinde lucruri pe care persoana nu le mai foloseste sau care s-au dovedit a fi complet inutile;

- se recomanda schimbarea obiceiurilor costisitoare;

- fiecare persoana ar trebui sa se autorecompenseze atunci cand reuseste sa isi atinga obiectivele.

Primul pas pentru rezolvarea problemei cu datoriile este reprezentat de stabilirea unui buget. Se pot utiliza instrumente de gestionare a finantelor personale sau se poate face propria foaie de calcul in Excel, care include veniturile si cheltuielile lunare. Apoi se examineaza acele categorii bugetare pentru a vedea unde pot fi reduse costurile. Daca nu sunt reduse cheltuielile, este posibil ca datoriile sa fie din ce in ce mai mari, in timp.

Se plateste cea mai mare datorie

Este recomandat sa fie sortate ratele dobanzii la cardul de credit de la cea mai mare la cea mai mica, apoi se plateste cardul cu cea mai mare rata. Platind soldul cu cea mai mare dobanda mai intai, se obtine cel mai mare profit, in timp ce la descoperirile de card foarte mici se pot plati doar dobanzile.

Apeland la aceste metode este mult mai usor ca datoriile sa fie platite mai repede si chiar la timp, ceea ce inseamna ca riscul de a ajunge la o firma de recuperari creante este foarte mic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#plata, #datorii, #repede , #stiri financiare