Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Consumul de gaze naturale se va dubla, pana in 2035 - cine are de castigat?

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 20:08
1599 citiri
Consumul de gaze naturale se va dubla, pana in 2035 - cine are de castigat?
Foto: treehugger.com

Consumul de gaze naturale va creste in urmatorii 20 de ani. Pana in 2035, acesta se va dubla fata de consumul de acum.

Un raport al unei agentii din domeniul energiei arata ca acum se consuma 1,8 trilioane de metri cubi de gaze naturale, iar in 2035 se vor consuma nu mai putin de 5,1 trilioane de metri cubi, informeaza Pravda.

China va fi cel mai mare consumator de combustibil. Aceasta tara va consuma cat intreaga Uniune Europeana. Extractia de gaze naturale va creste pana la 1,8 trilioane de metri cubi. Rusia a produs 649 de miliarde de metri cubi in 2010, arata un institut de statistica din aceasta tara.

In primele 4 luni ale anului 2010, productia acestei tari a crescut cu 0,7% fata de perioada similara a anului trecut. Consumul generat de rusi este imens. Ei "mananca" atat cat "mananca" laolalta tari precum Germania, Franta, Italia, Japonia, China si India. Rusii exporta doar 30% din gazul produs de ei. In comparatie, Norvegia exporta un procent de 96%.

Rusia, stapana gazelor

Aceasta tara este pe primul loc din punct de vedere al rezervelor de gaz. La sfarsitul lui 2008, se estima ca rezervele lor sunt de 43,3 trilioane de metri cubi, pe cand cele ale SUA, a doua tara producatoare din lume, erau de 6,7 trilioane de metri cubi de gaze naturale.

In Iran exista rezerve de 29,6 trilioane de metri cubi, iar in Qatar sunt 25,5 trilioane de metri cubi. Purtatorul de cuvant al Exxon Mobile a afirmat ca vom asista la o crestere a tuturor tipurilor de energie cu 35% fata de nivelul din 2005.

Petrolul va ramane lider

Totusi, gazele naturale vor ocupa locul doi, dupa petrol. In ciuda acestui lucru, reprezentantii companiei americane sunt de parere ca cererea de gaze naturale va fi mai mare decat cea de carbuni si petrol.

In 2010, Exxon Mobile a devenit cel mai mare producator de gaze naturale din SUA, cumparand si XTO Energy Inc., pentru 25 miliarde de dolari.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#gaze naturale rusia sua exxon mobile, #carbuni petrol benzina motorina , #stiri financiare