Craciunul de anul acesta va fi fara cadouri?

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 16:20
1835 citiri
Craciunul de anul acesta va fi fara cadouri?

Analistii avertizeaza ca vanzarile de Craciun ar puea sa scada vertiginos din cauza putinelor cadouri pe care cumparatorii vor fi dispusi sa le cumpere.

Astfel, magazinele vor fi nevoite sa gaseasca o destinatie pentru marfa de pe rafturi.

Cu toate ca se apropie sarbatorile de iarna si cumparaturile specifice acestei perioade, se pare ca in mare parte criza a inghetat totul in jurul ei, fara a aduce consumatorilor, retailerilor sau chiar economiei, promisiuni pentru vremuri mai senine.

In urma aprobarii planului in valoare de 700 de miliarde de dolari pentru salvarea economiei si sistemului bancar, analistii sunt rezervati in reusita acestuia pana la sfarsitul anului. Acestia sunt de parere ca bancile nu sunt atat de increzatoare pentru a da liber imprumuturilor.

"Este o tensiune evidenta in industria de retail", spune Marshal Cohen, analist-sef al industriei de retail apartinand NPD Group. "Nici nu am ajuns la Halloween si retailerii vorbesc deja de reducerile de Craciun", a adaugat acesta.

Craciunul este pe departe cea mai preferata perioada pentru retaileri in conditiile in care sarbatorile de la sfarsit de an aduc in buzunarele acestora sume destul de mari, informeaza CNN Money.

Recent, Wall Mart si KB Toys, au anuntat reduceri de pret pentru cele mai populare jucarii in dorinta de a lasa in perioada imediat apropiata marfa pentru Craciun.

Cohen a tinut sa precizeze ca aceste initiative nu reprezinta indeajuns de mult pentru a salva intreaga industrie care nu a mai cazut niciodata in declin. Acesta se asteapta ca vanzarile din noiembrie-decembrie sa scada cu 1-2%, iar Federatia Nationala pentru Retail estimeaza un castig de doar 2,1% pentru aceeasi perioada.

Citeste si:
Justiție și revoluție, apropo de homosexualitate. A fost Dumnezeu la Sodoma? (7)
Justiție și revoluție, apropo de homosexualitate. A fost Dumnezeu la Sodoma? (7)
Trăgând cu ochiul în Biblia închisăEPILOG: AMELIORAREA SUPRIMĂ IDEALULDisjuncţia sângeroasă dintre “Împărăţia lui Dumnezeu” şi “Tikkun ha Olam” Expresiile “Împărăţia...
Ce cadouri a primit Klaus Iohannis în 2021. Printre cele mai scumpe, un covor din lână cu motive din Pakistan
Ce cadouri a primit Klaus Iohannis în 2021. Printre cele mai scumpe, un covor din lână cu motive din Pakistan
Printre bunurile primite de preşedintele Klaus Iohannis, anul trecut, cu titlu gratuit, cu prilejul unor acţiuni de protocol, se află o replică a unei săbii, monede din argint, un covor din...