Creditul care te costa cel putin 10 lei pe zi, dar care probabil nu merita

Autor: Paul Barbu - Redactor
Vineri, 04 Decembrie 2020, ora 04:09
5586 citiri
Creditul care te costa cel putin 10 lei pe zi, dar care probabil nu merita
Foto: Pixabay.com

Suna bine un astfel de credit pentru care nu va trebui sa achiti suplimentar decat vreo 10 lei pe zi, mai ales cand iti spui ca te poti lipsi de 10 lei pe zi. Din pacate, daca va trebui sa apelezi la un astfel de credit, este clar ca nu prea te poti lipsi de acei bani, mai ales ca in cazul nostru vorbim de credite rapide.

Acest gen de imprumuturi sunt foarte accesate in perioada lui decembrie pentru ca ne pregatim de "shoppingul sarbatorilor", cand "trebuie sa luam cadouri si sa avem masa plina, iar casa sa radieze a bunastare".

Pentru ca este o perioada in care avem nevoie de bani, iar multi dintre noi nu-i avem la indemana, creditele rapide si mici sunt cele la care apelam.

Aceste credite vin cu costuri foarte mari, mai ales ca vorbim de perioade de returnare a sumelor imprumutate extreme de scurte. Astfel ca, Ziare.com a facut o simulare de creditare pe 30 si 45 de zile, pentru situatia in care imprumuti doar 1.000 de lei.

Potrivit simulatoarelor de credite rapide, Mobilo Credit pare sa aiba cea mai buna oferta pe acest segment, in conditiile in care dupa 30 de zile, pentru acei 1.000 de lei imprumutati, va trebui sa dai inapoi 1.300 de lei. Impartit la 30 de zile, costul imprumutului tau ajunge la 10 lei pe zi.

Urmatorii ofertanti din piata sunt ceva mai scumpi, astfel ca la ei costul de creditare pe zi se ridica la 12 lei. Este vorba despre Viva Credit, TeleCredit, ExtraSimplu si CreditPrime. In cazul lor, costurile de creditare se ridica la 360 de lei, asta si pentru ca vin cu o DAE de peste 4.100%, fata de un 2.300% la primul ofertant.

Ferratum este creditorul cu una dintre cele mai scumpe oferte de pe piata, avand costuri de imprumut pentru 1.000 de lei de 387 de lei, adica vine cu costuri pe zi de 12,9 lei.

Credit pe 45 de zile

Poate simti ca nu te descurci cu banii atat de bine si vrei sa-i returnezi undeva la inceputul lui februarie sau sfarsitul lui ianuarie, asa ca spui ca o perioada de rambursare mai mare te poate ajuta. O astfel de perioada vine si cu costuri ceva mai mari din cauza numarului mai mare de zile. Din acest motiv, nici nu sunt prea multi ofertanti ca la creditarea pe 30 de zile.

Aici, Viva Credit si CreditPrime vin cu oferte pentru care trebuie sa rambursezi 1540 de lei, adica imprumutul vine cu un cost pe zi de 12 lei pe zi. In schimb, la Ferratum va trebui sa achiti un cost de creditare de 580,5 de lei pe langa suma imprumutata, adica tot 12,9 lei pe zi.

Vrei o pensie de 3.000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta

Cum ti s-a devalorizat salariul in ultimii 5 ani

Citește și:
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...