Criptomoneda care iti poate dubla banii intr-o singura zi

Autor: Paul Barbu - Redactor
Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 06:10
11678 citiri
Criptomoneda care iti poate dubla banii intr-o singura zi

Internautii si-au pus in gand sa creasca valoarea unei criptomonede care in urma cu cateva zile valora doar 30 de centi, iar 31 ianuarie ajunsese undeva la aproape 45 de centi, ca pe 1 februarie sa atinga o cota maxima de 75 de centi. Cu toate acestea "netatenii" sunt hotarati sa faca din XRP, criptomoneda Ripple, una care sa atinga cel putin o valoare de 1 dolar.

Sansele sa atinga aceasta cotatie sunt destul de mari, avand in vedere cat de hotarati sunt in razboiul cu Wall Street pentru actiunea GameStop (GME), a carei valoare i-au crescut-o de la 20 de dolari pana la peste 420 de dolari, la ora redactarii acestui material actiunea tranzactionandu-se la 330 de dolari.

Revenind la XRP, criptomoneda era, in decembrie, cea de-a treia moneda virtuala ca importanta dupa capitalizare peste (110 miliarde de dolari), dar dupa ce SEC (reglementatorul burselor americare) a intentat proces companiei, aceasta a scazut drastic, de la 70 de centi undeva la aproape de 20 de centi.

In urma cu cateva zile, pe reteaua de socializare a aparut ideea ca ar trebui sa se concentreze pe o criptomoneda si sa o creasca, pe acelasi model precum cel al GME. Cu toate acestea, imediat au aparut zvonuri legate de o miscare "pump and dump", prin care aceasta ar urma sa fie crescuta fortat in valoare si apoi vanduta pentru a se incasa profituri colosale.

Fata de 31 ianuarie, XRP a crescut cu 66%, ajungand de la 45 de centi pana la 75 centi (varf - la ora redactarii materialului), ca inainte de deschiderea burselor din SUA (16.30 - ora Romaniei) sa se tranzactioneze aproape de 50 de centi sau chiar mai jos.

Miscarea in sus a acestei criptomonede i-a adus o capitalizare de peste 30 de miliarde de dolari sau aproape 3% din totalul capitalizarii pietelor de criptomonede.

In ultimele 7 zile, criptomoneda a crescut cu aproape 150%, dar cu toate acestea, tot este cu aproape 80% mai mica in valoare decat maximumul atins vreodata de 3,29 de dolari.

De la Kiss la la XRP si Dogecoin

Gene Simmons, legenda rock a formatiei Kiss, este cunoscut pentru pasiunea lui fata de criptomonede, astfel ca acesta chiar a anuntat pe retelele de socializare ca va investi in XRP si in Dogecoin, moneda despre care Ziare.com scria a a inceput ca o gluma si a ajuns sa valoreze miliarde de dolari in capitalizare.

Legat de Dogecoin, in ultima saptamana, valoarea acesteia a crescut cu 360%, tot datorita unui trend pornit pe retelele de socializare.

Revenind la Gene Simmons, acesta a anuntat chiar astazi ca vrea sa investeasca, pe langa cele doua criptomonede anuntate mai sus, si in Bitcoin Ethereum si Litecoin.

Astazi, criptomoneda se tranzactioneaza undeva la 34-36 de centi, semn ca ieri s-a produs fenomenul de care vorbeam mai sus: pump and dump! Chiar si asa, multi analisti sunt de parere ca moneda inca reprezinta o sursa de venituri, daca va trece cu bine de procesul intentat de SEC.

Citeste si:
Liderii coaliției de guvernare se întâlnesc marți. Prețurile la energie, subiectul principal
Liderii coaliției de guvernare se întâlnesc marți. Prețurile la energie, subiectul principal
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că marţi va avea loc o întâlnire a liderilor coaliţiei de guvernare în care se va discuta în primul rând despre preţurile la energie....
Ce ne spune alăturarea filorusului Teodosie cu președintele Iohannis
Ce ne spune alăturarea filorusului Teodosie cu președintele Iohannis
Prezența arhiepiscopului Tomisului la ceremoniile de Ziua Marinei poate valida mitul permanentei oscilații a României între Est și Vest. „Nu ne vom opri aici”, a spus președintele...
Comentarii
Injineru
rank 5
1 Bitcoin equals 2.794.299 Russian Ruble