Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum te mai poti imprumuta daca ai ajuns la Biroul de Credit

Luni, 08 Februarie 2010, ora 07:44
3820 citiri
Cum te mai poti imprumuta daca ai ajuns la Biroul de Credit

Peste 655.000 de romani erau inregistrati, la finele lunii noiembrie, la Biroul de Credit (BC) cu restante la banci. Cu toate astea, unii dintre ei mai pot cere o noua finantare.

Unii restantieri au ajuns la Biroul de Credit accidental, fara sa stie, iar altii pentru cativa euro si figureaza pe aceeasi lista cu ceilalti restantieri, informeaza Gandul.

Bancile nu sunt dispuse sa crediteze din nou pe orice rau-platnic, ci numai pe cei cu restante si intarzieri mici.

"Pot fi eligibili pentru un nou credit clientii cu un numar redus de rate restante, de valori mici si cu mai putin de 60 de zile de intarziere, inregistrate mai demult in timp", a declarat pentru Gandul Lucia Stefan, director in cadrul Directiei Consumer Risc a bancii Raiffeisen.

Vechea restanta trebuie insa sa fi fost complet achitata.

"Exista clienti inregistrati cu intarzieri la un credit acum un an, doi, dar care au recuperat ulterior restanta, rambursand integral creditul sau neavand nicio restanta in momentul aplicarii pentru un nou credit. Si in aceste cazuri banca analizeaza cauzele si poate oferi un credit unui astfel de client", a declarat pentru Gandul Ion Stan, vicepresedinte executiv - Operatiuni in cadrul Alpha Bank.

Mai exista si cazuri in care clientii bancilor ajung la BC pentru restante de cativa euro, din cauza ca nu au platit un comision de care nu au stiut ori pentru diferente care provin din calculul cursului de schimb.

"Daca exista o explicatie demonstrabila, pot primi un credit", spune Anca Bidian, vicepresedintele brokerului de credite Kiwi Finance.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#imprumut credit banci, #imbrumut restante Birou Credit , #stiri financiare