De ce sa te muti de la o banca la alta?

Marti, 04 Noiembrie 2008, ora 06:40
4497 citiri
De ce sa te muti de la o banca la alta?

Spre deosebire de anii trecuti, in momentul de fata sunt destul de multe optiuni care sa influenteze consumatorii cand vine vorba de alegerea unei institutii bancare.

In mare parte, persoanele care decid sa colaboreze cu o banca fie pentru depozite sau credite au de ales in principal intre institutiile clasice unde taxele si ratele se platesc la ghiseu sau bancile care au intrat in era digitala si aproape orice tranzactie se poate realiza online, informeaza Investopedia.

Cu atatea optiuni nu are nici un rost ca cetatenii care apeleaza la serviciile unei banci sa ramana pe veci agatati de aceeasi institutie.

Motive pentru a schimba institutia bancara care te-a imprumutat sau iti pastreaza intr-un cont economiile

Mutarea dintr-un oras in altul ar fi unul din motive pentru a apela la servicile altei banci. In cazul in care clientul nu doreste sa se deplaseze periodic la banca si taxele platite la tranzactiile efectuate cu ajutorul bancomatelor sunt prea mari, varianta este buna de luat in calcul.

In Romania, marile institutii bancare au sedii regionale mai peste tot. Cele mici insa nu sunt intalnite la tot pasul.

Taxele prea mari sunt si ele luate in calcul atunci cand vine vorba de economii. Solutia optima ar fi schimbarea bancii cu care lucrati. Unele banci inca practica un pret ridicat al comisioanelor si taxelor fata de altele care prefera sa ramana la valori mai mici.

Dobanzi foarte mari pentru creditare si minuscule pentru depozite? Cel mai bun sfat ar fi sa se ia in calcul un studiu atent al pietei si in functie de necesitate alegerea unei alte banci trebuie luata in calcul.

De asemenea, era digitala poate facilita plata facturilor economisind din timpul clientului. De ce sa stai la coada minute in sir cand ar fi mai avantajos sa stai in fotoliu acasa si sa faci toate tranzactiile sigur de pe Internet.

Dificultati ce pot fi intalnite in schimbarea bancilor

Inainte de a purcede catre materializarea unei astfel de decizii, sunt si cateva puncte ce trebuie luate in calcul.

Plata automata a unor rate catre noua banca ar putea sa coste ceva in plus la inceput. De asemenea, daca un consumator isi doreste un credit ipotecar sau unul auto, vechimea in cadrul bancii cu care acesta lucreaza ar putea sa conteze in acordarea imprumutului.

In cazul depozitelor trebuie luata in calcul dobanda. In mare parte nu este prea avantajoasa optiunea de a renunta la dobanda veche ce nu va mai fi primita, pentru scoaterea banilor si plasarea acestora intr-un alt cont cu o dobanda mai mare.

Desi mutatul de la o banca la alta poate dura ceva vreme, statul la rand nu este necesar. Majoritatea institutiilor ofera suport online si toate formele necesare pot fi completate in doar cateva minute.

Greenpeace a cerut anularea acordului de mediu pentru Neptun Deep. Ministrul Energiei: Am mai văzut acest film, prioritatea zero este securitatea energetică
Greenpeace a cerut anularea acordului de mediu pentru Neptun Deep. Ministrul Energiei: Am mai văzut acest film, prioritatea zero este securitatea energetică
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, respinge ideea organizației Greenpeace de anulare a Acordului de mediu pentru proiectul Neptun Deep, subliniind că unele organizaţii contestă sistematic...
Intel renunță la tehnologia 20A pentru Arrow Lake. Pe ce se va concentra gigantul tech
Intel renunță la tehnologia 20A pentru Arrow Lake. Pe ce se va concentra gigantul tech
Intel a anunțat o schimbare strategică majoră în planurile sale de producție, renunțând la implementarea nodului de proces 20A pentru viitoarele procesoare din familia Arrow Lake. În loc...
#creditori, #banci, #depozite bancare, #consumatori, #tranzactii bancare, #credite , #stiri financiare
  1. Greenpeace a cerut anularea acordului de mediu pentru Neptun Deep. Ministrul Energiei: Am mai văzut acest film, prioritatea zero este securitatea energetică
  2. Intel renunță la tehnologia 20A pentru Arrow Lake. Pe ce se va concentra gigantul tech
  3. Evenimentul „It’s Glowtime” de la Apple aduce surprize: ce dispozitiv așteptat nu a fost lansat
  4. OnePlus 13, pregătit să fie primul smartphone cu Snapdragon 8 Gen 4 și o baterie revoluționară
  5. Bluetooth 6.0 aduce îmbunătățiri majore pentru dispozitivele Apple și sistemul Find My
  6. iPhone 16: lansare iminentă, dar fără Apple Intelligence. Ce așteptări să avem
  7. Flăcările mistuie România. Cât ne costă incendiile care bat record după record
  8. Elon Musk plănuiește primele zboruri Starship către Marte. Când vor avea loc primele misiuni
  9. Criză majoră pe piața imobiliară din Europa: Creditele ipotecare sunt la un minim al ultimului deceniu
  10. Arestarea CEO-ului scoate la iveală activități ilegale pe Telegram. Ce lucruri se pot vinde pe mii de canale