Fondul Proprietatea si-a marit numarul de actionari privati

Marti, 09 Septembrie 2008, ora 19:34
1175 citiri
Fondul Proprietatea si-a marit numarul de actionari privati

Numarul de actionari persoane private ai Fondului Proprietatea a ajuns in prezent la 1.970, fata de 1.891 cati erau in luna iulie, iar detinerea acestora in capitalul Fondului a crescut cu 0,49 puncte procentuale pana 20%, potrivit datelor publicate marti de institutie.

La ultima raportare facuta de Fond, in 29 iulie, numarul actionarilor persoane private era de 1.891, iar detinerea acestora era de 19,51% din capitalul social al Fondului.

La inceputul acestui an, numarul actionarilor persoane private ai Fondului Proprietatea ajunsese la 3.028, iar actiunile lor aveau o pondere de 11,26% din capitalul social.

Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si la o bursa internationala, din Londra sau New York. Ultimele declaratii facute de conducerea Fondului dau de inteles ca listarea se va realiza, cel mai devreme, la jumatatea anului viitor.

In prezent, Fondul Proprietatea este in etapa de selectie a administratorului de fond, in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, are un capital social de 14,77 miliarde lei (circa 4 miliarde euro).

Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
#fondul proprietatea, #actionari, #privat, #listare, #bursa , #stiri financiare