Importurile de dispozitive medicale si de echipamente de protectie din tari terte vor fi scutite inca trei luni de taxe vamale si TVA

Luni, 27 Iulie 2020, ora 14:30

   

Importurile de dispozitive medicale si de echipamente de protectie din tari terte vor fi scutite inca trei luni de taxe vamale si TVA
Comisia Europeana prelungeste cu trei luni, scutirea temporara de taxe vamale si de TVA la importurile de dispozitive medicale si de echipamente de protectie din tari terte, pana la 31 octombrie 2020.


"Comisia Europeana a decis recent sa prelungeasca scutirea temporara de taxe vamale si de TVA la importurile de dispozitive medicale si de echipamente de protectie din tari terte. Durata acestei scutiri va fi prelungita cu 3 luni, pana la 31 octombrie 2020", informeaza CE.

Decizia se explica prin faptul ca numarul de cazuri de coronavirus din statele membre constituie inca un risc la adresa sanatatii publice si ca in statele membre sunt inca raportate deficite de dispozitive medicale.

"Trebuie sa depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca dispozitivele medicale si echipamentele de protectie ajung la cei care au nevoie de ele. Din acest motiv, am decis sa extindem cu trei luni scutirea de taxe vamale si de TVA la importurile de astfel de echipamente din tari terte. Pe intreg teritoriul Europei, cadrele medicale au lucrat neobosit pentru a salva cat mai multe vieti si profit de aceasta ocazie pentru a-mi exprima din nou respectul profund si recunostinta", a declarat Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie.

La 11 iunie 2020, Comisia a consultat toate statele membre, precum si Regatul Unit, cu privire la necesitatea extinderii scutirii, iar acestea au decis sa o solicite.

Decizia garanteaza ca masura se va aplica fara intrerupere pana la 31 octombrie 2020.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3011 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Pieues
rank 5
Covidul e bun iese banii
😂😂😂
cozmin
rank 5
statul roman aduce apartamentele din germania
de asta ar vrea sa coste cat acolo. apartamente in ghetoruri in rahova cat la berlin? si fara racord de electricitate dar avand garantia statului roman...
cozmin
rank 5
guvernul ia mancarea de la gurile copiilor
si trimite in ue ce e mai bun, la fel ca acum 50 ani. nici alocatii nu le plateste copiilor la nivelul ajutorului de somaj si a cosului minim de consum.
un copil are nevoie si de alimente si de imbracaminte si de rechizite/laptopuri. 30 de dolari nici africa nu plateste daramite comisia europeana.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor