Masini economice, anti-criza

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 06:53
3259 citiri
Masini economice, anti-criza

Majoritatea producatorilor auto isi orienteaza cercetarea si actuala productie catre masini mai economice, fie ele hibride, electrice sau alimentate doar cu produse petroliere.

Consumul redus de carburant a devenit o prioritate pentru toti producatorii de masini din cauza scaderilor masive ale vanzarilor pe fondul crizei financiare internationale.

Primele masuri pe care le-au luat producatorii din industria auto au fost legate de extinderea gamei de productie prin introducerea unor noi modele de autovehicole din ce in ce mai mici, dotate cu motoare de o capacitate mica, beneficiind in acelasi timp si de un consum de combustibil scazut.

"In urmatorii ani, peste 60% dintre masinile noi vandute vor face parte din clasele mici. Segmentul mediu si superior va reprezenta doar 25% si, respectiv 15% din piata", spunea Alan Mulally, seful producatorului american Ford, care a prezentat recent noua generatie a celui mai mic model din gama Ford.

Acesta poarta numele Ka II si este catalogat de specialisti ca fiind frate bun cu Fiat 500, o masina cu caracteristici tehnice asemanatoare lui KA II.

De asemenea, grupul francez Renault mizeaza pe masinile din clasele mici. Carlos Ghosn, presedintele Renault, a facut publice planurile pentru noua generatie a modelului Renault Megane. Compania doreste sa implementeze pentru noile modele tehnologia hibrida, masinile urmand a fi propulsate prin consum de carburant si prin consum de energie electrica.

O alta premiera importanta pe piata auto aflata in plina criza din cauza scaderilor drastice ale vanzarilor vine din partea Mercedes. Compania a lansat prima masina de serie, echipata cu motorizare hibrida. Dupa declaratiile sefului grupului german, Dieter Zetsche, nu a fost vorba de un model apartinand clasei mici sau medii ci despre limuzina S-Klasse.

Cei de la Mercedes au lansat o limuzina de peste 100.000 de euro in varianta hibrida motivand ca economia este cuvantul de ordine si pentru clientii cu multi bani.

Spre mirarea multora si Dacia s-a orientat spre constructia de masini economice. La Paris a fost prezentat modelul Eco2, actualmente in faza de prototip.

Alaturi de modelul si marca masinii, in momente de criza ar fi bine sa va ganditi cat de tare apasati pedala de acceleratie si cat de mult va costa alimentarea de la pompa in conditiile in care intr-un trafic infernal ca in Bucuresti se sta la stop si cate jumatate de ora.

In ultimele luni in SUA, Spania si Italia, vanzarile auto au scazut cu peste 30%, pe fondul crizei financiare internationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#criza economica, #masini hibride, #consum scazut , #stiri financiare