Mii de romani si-au cumparat teren pe Luna

Marti, 19 August 2008, ora 08:33
21087 citiri
Mii de romani si-au cumparat teren pe Luna

Criza finantelor la nivel mondial a dus la un cutremur al preturilor in imobiliare, iar o solutie inedita este oferita de compania Ambasada Lunara, cu reprezentanta si in Romania.

In tara noastra, se vand terenuri pe Luna cu numai 69 de euro pentru 8,1 hectare. Cumparatorilor li se spune ca NASA a luat decizia de a construi o baza locuibila pe satelitul Pamantului in urmatorii 12 ani, scrie Adevarul in editia electronica de marti.

In prezent, aproximativ sase milioane de oameni din toata lumea sunt proprietarii a cel putin unei parcele de teren extraterestru. Dintre acestia, aproximativ 2.000 sunt romani. Pe piata autohtona se vand parcele de teren doar pe Luna si pe Marte.

Cel mai mare proprietar de teren pe satelitul natural la Pamantului, americanul Dennis Hope, este si boss-ul comertului spatial.

"Daca se doreste achizitia unei suprafete foarte mari de teren in Sistemul Solar, Hope supravegheaza tranzactia si mai departe urmareste daca se incearca revanzarea lui in parcele mici", spune Adrian Dragan, agent exclusiv de vanzari pentru Romania al Ambasadei Lunare.

Afacerea cu terenuri in spatiul extraterestru este una foarte profitabila. In urma cu noua ani, un american putea cumpara pentru 19 dolari 700 de hectare de teren pe Luna. In prezent, pentru aceeasi suma poate achizitiona doar 4.000 de metri patrati.

Vanzarea parcelelor extraterestre a inceput sa fie practicata in urma cu aproape 30 de ani. Americanul Dennis Hope a revendicat initial proprietatea asupra Lunii si a planetei Marte.

Daca la nivel mondial, cumparatorii sunt interesati si de achizitii pe Venus, in Romania, planeta nu are cautare. In cinci ani s-au tranzactionat doar zece parcele de teren pe Venus.

Eveniment Quarterly Report

Aproape 43.000 de firme au fost radiate în 2023. Care sunt domeniile de activitate
Aproape 43.000 de firme au fost radiate în 2023. Care sunt domeniile de activitate
Un număr de 42.994 de firme au fost radiate la nivel naţional în primele opt luni din 2023, cu 7,15% mai puţine comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform statisticilor Oficiului...
Ultima super-putere europeană care impune restricții în folosirea echipamentelor Huawei în tehnologia 5G
Ultima super-putere europeană care impune restricții în folosirea echipamentelor Huawei în tehnologia 5G
Germania a devenit luna trecută cea mai recentă ţară europeană care a propus restricţii sau interdicţii privind utilizarea echipamentelor fabricate de companiile chineze Huawei şi ZTE,...
#Luna, #teren, #imobiliar, #pret , #stiri financiare