Ministrul Economiei: Exclus taierea salariilor, exclus inghetarea salariilor. Inghetarea salariilor poate fi la demnitari

Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 23:58
3557 citiri
Ministrul Economiei: Exclus taierea salariilor, exclus inghetarea salariilor. Inghetarea salariilor poate fi la demnitari
Ministrul Economiei, Virgil Popescu FOTO Facebook

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat ca exclude taierea sau inghetarea salariilor bugetarilor, dar ca se poate lua in calcul inghetarea salariilor demnitarilor, lucru care a fost facut si in 2020.

"Este o tema falsa. Infirm categoric acest scenariu, infirm categoric cresterea taxelor. Am spus foarte clar in programul de guvernare, taxele nu vor creste, nu vom taia salariile bugetarilor. Ba mai mult, din ce spun datele statistice, venitul mediu salarial a crescut cu 7,5% fata de venitul mediu salarial al anului trecut. Adica vorbim in aceasta perioada de pandemie de o crestere a veniturilor salariatilor. Deci nu vorbim de o taiere sau o inghetare. Este exclus", a declarat Virgil Popescu la Realitatea Plus, luni seara, fiind intrebat daca salariile bugetarilor vor avea de suferit.

Virgil Popescu a adaugat ca salariile demnitarilor au fost inghetate.

"Noi putem vorbi, cum am vorbit la inceputul anului, prin acea Ordonanta 1 din cate imi aduc aminte, prin care am inghetat salariile demnitarilor care mi se par mari. Sau ale parlamentarilor. Si eu sunt parlamentar si pot sa va zic ca una este sa te duci in Parlament, sa activezi in comisii, alta e sa fi parlamentar asa virtual si sa treci legi asa fara numar la final de mandat cum se intampla acuma, cum face majoritatea toxica PSD din Parlament. dar sa vorbim de inghetarea salariilor bugetarilor, este exclus (...) Exclus taierea salariilor, exclus inghetarea salariilor, inghetarea salariilor poate fi la demnitari. Cu 1 ianuarie 2020 noi am inghetat salariile demnitarilor. Prin demnitari insemnand parlamentari, ministri, presedinti de consilii judetene, ce inseamna demnitari pe legea salarizarii. Acum, daca PSD rastalmaceste este cu totul altceva", a declarat Popescu.

Economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei, Valentin Lazea, afirma ca statul trebuie ca, incepand de anul viitor, sa reduca deficitul bugetar, care ar ramane deosebit de ridicat in comparatie cu regiunea, si ca este nevoie de masuri atat pe partea de venituri, cat si pe cea de cheltuieli.

"Nu e deloc normal ca salariul mediu din sectorul bugetar sa fie mai mare decat in sectorul privat", considera Lazea, posibile solutii pentru reducerea cheltuielilor fiind ca programul de lucru al bugetarilor sa fie redus cu o cincime, cu reducerea corespunzatoare a salariilor, iar angajarile sa fie cvasi-inghetate.

#salarii, #ministru, #economie, #inghetare salarii, #demnitari , #stiri financiare