Pogea: Din iulie, cu un avans de 3.000 de euro un roman isi poate lua o casa

Luni, 29 Iunie 2009, ora 16:25
1991 citiri
Pogea: Din iulie, cu un avans de 3.000 de euro un roman isi poate lua o casa
Foto: Antena3

Invitat luni la sedinta Biroului Permanent National al PD-l, ministrul de Finante Gheorghe Pogea a oferit cateva detalii suplimentare cu privire la programul "Prima Casa", in care s-au inscris 20 de banci, valoarea creditelor pe care acestea sunt dispuse sa le acorde fiind de 1,457 miliarde euro, peste plafonul impus de guvern, de 1 miliard de euro.

Pogea a explicat ca dupa analizarea ofertelor se vor da publicitatii toate informatiile cu privire la bancile intrate in program, precum si la plafoanele stabilite, in conditiile in care "a fost vorba de suprascriere", mai precis "multe dintre banci au venit sub oferta noastra, cu oferte mult imbunatatite".

Cele 20 de banci care au depus oferte sunt BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Bank Leumi, ATEbank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Unicredit Tiriac Bank, ING Bank, Emporiki, Millennium Bank si Garanti Bank.

"Astazi cu un avans de 3.000 de euro un roman isi poate cumpara o casa", a subliniat ministrul de Finante, precizand inca o data ca "spre deosebire de creditele ipotecare, dobanzile sunt mai scazute, intre 42 si 49% mai mici, deci zeci de mii de euro pot fi economisiti".

Ministrul a mai anuntat ca in aceasta saptamana, pana pe 2 iulie, va fi emis un ordin comun pentru implementarea acestui program, urmand ca dupa semnarea ordinului, cele 20 de banci sa semneze individual conventia de garantare.

"Practic, in luna iulie acest program va intra in efectivitate", a mai anuntat Pogea, multumind public bancilor pentru ca s-au solidarizat cu actiunea Executivului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Pogea prima casa, #banci Prima Casa, #avans prima casa , #stiri financiare