Seful Volksbank: Banca este inca de vanzare, dar se pastreaza actionariatul

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 22:27
1803 citiri
Seful Volksbank: Banca este inca de vanzare, dar se pastreaza actionariatul

Presedintele Volksbank Romania, Johann Lurf, a declarat miercuri ca actionarul este interesat sa vanda banca, dar ca in urmatorii trei-cinci ani banca isi va pastra structura actionariatului.

"Dealul dintre Volksbank AG si Sberbank se va incheia in urmatoarele zile. Daca acordul ajunge la unele conculzii, atunci pentru Volksbank Romania inseamna ca vom fi mai aproape de actionariatul existent al Volksbank International. Vom fi pastrati si vom ramane ca Volksbank in Romania. (...) Actionariatul a declarat ca este inca interesat sa vanda in Romania, dar acesata nu se va realiza in urmatorii 3-5 ani", a spus Johann Lurf.

Actionariatul Volksbank Romania va fi format din Volksbank AG cu 51%, DZ Bank WGZ Bank cu 24,5% si Banques Populaieres cu 24,5%.

De asemenea, vicepresedintele Volksbank Romania Lucian Cojocaru a declarat ca o banca precum Volksbank este mult prea mare pentru a avea alte perspective deca sa isi continue activitatea indifierent cine este actionarul.

Oesterreichische Volksbanken (OVAG) si banca rusa Sberbank au auntat la jumatatea acestei luni ca au semnat un acord de principiu privind pachetul majoritar de actiuni pentru Volksbank International, excluzand operatiunile din Romania.

"Oesterreichische Volksbanken-AG a ajuns la o intelegere comerciala cu Sberbank privind conditiile majore ale vanzarii Volksbank International. Oesterreichische Volksbanken-AG detine o participatie de 51% in Volksbank International. O intelegere privind tranzactia a fost semnata de catre toti actionarii Volksbank International (VBAG, BPCE, DZ Bank und WGZ Bank) si Sberbank astazi (joi, n.r.) la Viena. Ambele parti anunta ca au ca scop incheierea afacerii pana la sfarsitul acestui an. VB Romania nu este parte a tranzactiei avute in vedere", potrivit comunicatului.

Grupul Volksbank AG a anuntat la 7 decembrie 2010 ca va evalua posibila vanzare a participatiilor sale in Volksbank International AG si VB Leasing International Holding GmbH si ca procesul respectiv va fi initiat.

"Etapele corespunzatoare care vor avea loc in cursul urmatoarelor cateva luni, ar putea duce la vanzarea acestor detineri", declara in aprilie purtatorul de cuvant al bancii, Walter Groblinger.

Volksbank Romania a inregistrat o pierdere inainte de impozitare de 36 milioane euro in 2010, fata de un profit de 51,7 milioane euro in anul anterior. Costul cu provizioanele s-au dublat in 2010 fata de anul precedent, reprezentand principalul motiv pentru pierderile inregistrate, de la 69,8 milioane euro in 2009 la 153,4 milioane euro in 2010.

Veniturile din expoatare au crescut anul trecut fata de anul 2009 cu 3 milioane euro, respectiv cu 1,75%, ca urmare a castigurilor din operatiuni de trading, in timp ce castigurile din comisioane au ramas la un nivel constant.

Volksbank Romania este o banca comerciala ce activeaza pe piata din Romania din luna mai a anului 2000. Principalul actionar al bancii este Volksbank International AG, detinut in majoritate de Osterreichische Volksbanken-AG, ce reprezinta institutia centrala a unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Austria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#Volksbank, #vanzare Volksbank, #actionariat Volksbank , #stiri financiare