Singapore va deveni cel mai mare paradis fiscal din lume (Video)

Luni, 13 Mai 2013, ora 14:58
4047 citiri
Singapore va deveni cel mai mare paradis fiscal din lume (Video)
Foto: Sunscreen

Singapore va deveni cel mai mare paradis fiscal din lume, pana in 2020, depasind Elvetia, care detine suprematia in acest moment, potrivit firmei de cercetare londoneze WealthInsight.

Elvetia este destinatia unor conturi offshore in valoare totala de 2,8 trilioane de dolari, reprezentand nu mai putin de 34 la suta din intreaga industrie bancara privata, relateaza CNN.

Insa, pe masura ce Europa impune restrictii in aceasta privinta, Elvetia fiind deja de acord sa ofere informatii despre conturi autoritatilor, Singapore va prelua conducerea, potrivit firmei de cercetare.

De altfel, tara asiatica inregistreaza una din cele mai mari cresteri in domeniu: de la active in valoare de 50 de miliarde de dolari, in 2000, a ajuns la 550 de miliarde de dolari, la sfarsitul anului 2011.

Cu active de 450 de miliarde de dolari apartinand clientilor offshore, Singapore este al patrulea centru offshore la nivel mondial. Marea Britanie si Insulele Canalului se afla pe locul doi, cu 1,8 miliarde de dolari, iar Caraibe si Panama pe trei, cu 800 de miliarde de dolari.

Pe langa faptul ca europenii si americanii bogati incearca sa se refugieze in Asia, si bogatii din China, India si Indonezia se orienteaza spre Singapore.

Astfel, activele gestionate in Singapore s-ar putea majora de patru ori, pana in 2016, in timp ce activele offshore din Elvetia sunt estimate a scadea cu o treime, sub nivelul de 2 trilioane de dolari, in urmatorii trei ani.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Singapore paradis fiscal, #Elvetia paradis fiscal , #stiri financiare