Statul va garanta depozitele bancare de pana la 50.000 de euro

Luni, 16 Februarie 2009, ora 20:33
2387 citiri
Statul va garanta depozitele bancare de pana la 50.000 de euro

Nivelul de garantare a depozitelor bancare ale persoanelor fizice a fost majorat luni de la 20.000 de euro la 50.000 de euro, printr-o decizie a Senatului.

"In Romania este necesara modificarea legislatiei in vigoare, astfel incat, depozitele constituite de fiecare persoana fizica, la oricare dintre institutiile de credit participante la Fond (n.r. Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar) sa fie garantate pana la suma de 50.000 euro.

De aceeea Ministerul finantelor publice propune, in numele Guvernului, adoptarea prezentului act normativ", a motivat secretarul de stat al Ministerul Finantelor Publice, Cosmin Coman, potrivit NewsIn.

Acesta a precizat ca, astfel, Romania poate "raspunde la propunerile agreate la nivelul UE" pentru restaurarea increderii in sistemele financiare si pentru prevenirea retragerii in masa a depozitelor, in contextul crizei financiare.

Presedintele Comisiei de Buget a Senatului, Ion Ariton, a precizat ca proiectul de lege a fost dezbatut de comisia de Buget a Senatului care l-a aprobat in unanimitate.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, preciza recent ca plafonul anterior de garantare, de 20.000 euro, acoperea 99,2% din depozite, dar ca cele 0,8% din depozite mai mari de 20.000 euro insumeaza 40% din volumul economisirii din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#garantare depozite bancare, #plafon minim, #proiect adoptat Senat , #stiri financiare