Ziare.com

Verdict dur: Germania, paradis fiscal, un stat unde se spala miliarde de euro

Duminica, 10 Noiembrie 2013, ora 22:09

   

Verdict dur: Germania, paradis fiscal, un stat unde se spala miliarde de euro
Cine castiga mult, dar vrea sa plateasca cat mai putine taxe, cauta un paradis fiscal pentru banii sai. Curios, Germania poate fi o solutie pentru acesti oameni.

Organizatia Tax Justice Network (TJN) a intocmit un clasament al paradisurilor fiscale din lume, Germania fiind pe locul 8. Ea se afla inaintea insulei britanice Jersey sau statului Panama. Lider incontestabil al clasamentului este Elvetia.

TJN, o organizatie internationala non-guvernamentala, lupta pentru o fiscalitate echitabila pentru toti si culege informatii despre incalcarea legilor din domeniu. In 2012, de pilda, organizatia mentionata a anuntat ca impozitele neplatite in intreaga lume totalizeaza 280 miliarde euro anual, scrie Deutsche Welle

Pentru a intocmi acest clasament, TJN a analizat in care tara este cel mai usor sa ascunzi provenienta banilor. Dupa aceea, acesta "infrastructura a infractiunilor financiare" a fost confruntata cu rolul pe care tara cu pricina il joaca in piata financiara internationala. Astfel, Germania, dupa puterea sa economico-financiara, a intrat in Top 10.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Locul 8, atribuit Germaniei, se explica prin faptul ca in aceasta tara este foarte usor sa ascunzi provenienta si marimea castigurilor. Aici, firmele nu sunt obligate sa isi publice situatiile financiare anuale. Exista o clauza speciala de exceptare, care le permite sa faca acest lucru.

Da aici incolo, este foarte greu sa afli ce activitati desfasoara firmele, ce cifra de afaceri au si ce impozite platesc. Tot analistii de la TJN spun ca in alte state situatia este diferita, aici firmele fiind obligate sa publice un raport anual fiscal.

Aceasta regula germana permite nu numai inlesnirea ascunderii profitului si veniturilor, dar si provenienta banilor. In afara de asta, firmele nu sunt obligate sa dezvaluie care sunt adevaratii proprietari. TJN spune ca, anual, in Germania se spala 29-57 miliarde euro. Castigurile merg catre organizatii mafiote, politicieni corupti sau dictatori.

Desi Elvetia este pe primul loc in acest clasament datorita secretului bancar strict, Germania a devenit un loc preferat al elvetienilor care doresc sa-si ascunda castigurile, mai spune analistii TJN.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5700 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Germania a devenit un loc preferat al elvetienilor care doresc sa-si

ascunda castigurile..."
Stupiditatea este totala!
Elvetia are cea mai corecta fiscalitate (10%) din Europa! (cu exceptia Principatului Monaco), in plus cetatenii ei beneficiaza de imunitatea bancara refuzata strainilor! Este inscris in Constitutia Conferderatiei ;)))
Mai degraba, dupa ceea ce citesc aici, germanii profita sa incerce sa fraudeze fiscul german, folosind banci elvetiene, ca si francezii su italienii, de altfel...

Fara sprijinul nelimitat acordat de Banca Nationala Elvetiana monedei Euro... astazi ati fi avut numai dolarul si yuanul!

 

@MosCraciun: imi explici te rog ce ai vrut sa spui.....

"Fara sprijinul nelimitat acordat de Banca Nationala Elvetiana monedei Euro... astazi ati fi avut numai dolarul si yuanul!"

....cred ca nu stii despre ce vorbesti...tot respectul pentru francul elvetian...o moneda forte, dar exotica...niciodata nu o poti compara cu euro sau dolarul...pur si simplu fiindca trebuie sa te uiti la puterea economica care sta in spatele acestei valute...pur si simplu elvetia este prea mica...niciodata nu va putea prelua rolul euro si dolar...Si bineinteles ca Elvetia sprijina neconditionat euro...si nu are nici un interes ca euro sa slabeasca sau sa se prabuseasca...acest lucru ar avea consecinte grave si pentru Economia Elvetiei...pana la urma este inconjurata de euro.....majoritatea agacerilor depind de euro s.a.m.d. In oricecaz...cu toata simpatia pentru Elvetia...EU fara Elvetia poate....invers nu...

Se face confuzie intre bani facuti in alte parti...

...si "ascunsi" in banci elvetiene sau germane si taxele si impozitele platite pe veniturile si profiturile realizate in acele tari de persoane fizice si juridice. In Elvetia se platesc printre cele mai mari taxe, contributii si impozite. La fel si in Germania unde, pentru ca un medic sa primeasca net 3000 de euro pe luna, cheltuiala salariala este de aproape 9000 de euro.
Paradis fiscal inseamna altceva si anume acele state in care taxele si impozitele pe venituri sunt mici sau inexistente. Mai departe, ce face omul cu banii lui deja castigati si unde ii depune sau ii investeste, este alta problema. Doar elvetienii sau nemtii n-ar fi nebuni sa impoziteze depunerile in banci. Impoziteaza, asa cum este normal, dobanzile realizate de aceste depuneri.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor