Case de lux in Statele Unite la preturi de vis

Luni, 22 Septembrie 2008, ora 17:30
6305 citiri
Case de lux in Statele Unite la preturi de vis

Saptamana trecuta a fost una nu tocmai buna pentru Wall Street. Nici pentru Statele Unite anul acesta nu a fost unul prea stralucit. Cu toate acestea, in unele parti ale globului, cei interesati de achizitionarea unei proprietati de lux au mare noroc.

In timp ce preturile locuintelor sunt in continua scadere, ajungand in cea de-a doua jumatate a anului 2008 pana la micsorari de pret cu pana la 4,8% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, cei care sunt in cautarea unei case de pana intr-un milion de dolari primesc mult mai mult pentru banii investiti decat in anii trecuti. Conform oficiului federal al caselor, criza din Statele Unite a afectat pana si cele mai renumite zone precum California sau Florida unde anumiti investitori au facut achizitii pentru construirea unor ansambluri rezidentiale de lux, informeaza Forbes.

Cei care isi doresc o casa sau un apartament in Europa nu sunt la fel de norocosi. Declinul dolarului in Statele Unite nu ieftineste si casele din Paris. De exemplu un apartament de 300 de metri patrat iintr-o zona rezidentiala de lux ajunge la peste un milion de dolari. In Costa Rica, la o asemenea suma se pot achizitiona proprietati de pana la 5000 de metri cu podele din marmura si coloane in stil Roman.

In timp ce cu un milion de dolari se pot cumpara multe in Chicago si Cape Town, in Londra si San Francisco preturile nu dau semne ca s-ar micsora.

Conform reprezentantilor imobiliari, ansamblurile vandute cu pana la 10 milioane de euro raman cotate la acelasi nivel. "Ce este de top va ramane de top la o astfel de suma", au mai precizat acestia.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#afaceri, #imobiliare, #ansambluri rezidentiale , #titluri stat