Romanii care au imprumutat statul in 2015 primesc prima dobanda

Joi, 09 Iunie 2016, ora 11:23
3249 citiri
Romanii care au imprumutat statul in 2015 primesc prima dobanda
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii care au imprumutat statul, cumparand anul trecut obligatiuni, vor primi in luna iunie prima dobanda.

Astfel, banii vor ajunge la cei care in 2015 au cumparat titluri de stat destinate persoanelor fizice emise in cadrul programului Fidelis. Ministerul Finantelor a anuntat, joi, ca acestia urmeaza sa primeasca pe 27 iunie prima dobanda, adica 21,5 lei pentru fiecare titlu de 1.000 de lei detinut.

In iunie 2015, Ministerul Finantelor a lansat prima emisiune pentru populatie din cadrul programului numit Fidelis, cu valoarea nominala a unei obligatiuni de 1.000 de lei.

Romanii au cumparat obligatiuni in valoare de 65 de milioane de lei, din valoarea anuntata, de 100 de milioane de lei, cu o dobanda anuala de 2,15%.

Au dreptul la dobanda toate persoanele fizice sau juridice care detin titluri de stat emise in cadrul acestui program la data de referinta - 22 iunie 2016.

Recent, Ministerul Finantelor a anuntat ca lanseaza, in iulie, o noua emisiune de titluri de stat pentru populatie, care marcheaza Centenarul Unirii si va avea scadenta in 2018.

Spre deosebire de emisiunea de obligatiuni pentru populatie de anul trecut, ministerul a facut mai multe modificari menite sa faca titlurile mai atractive.

Astfel, valoarea nominala a unui titlu a fost redusa de la 1.000 de lei la 100 de lei, pentru ca emisiunea sa fie accesibila cat mai multor romani.

In plus, la scadenta, Ministerul Finantelor va organiza o loterie aniversara prin care 100 de persoane fizice, detinatori de titluri de stat ai emisiunii jubiliare, vor castiga premii de cate 1.000 de lei fiecare, indiferent de numarul de titluri detinute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#romani dobanda titluri stat, #romani titluri stat, #romani program Fidelis , #titluri stat