Profitul Deutsche Bank intrece estimarile specialistilor

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 14:35
4048 citiri
Profitul Deutsche Bank intrece estimarile specialistilor
Foto: Deutsche Welle

Cea mai mare banca de investitii din Europa, ca profit, Deutsche Bank, a raportat un profit pentru trimestrul al treilea care intrece asteptarile analistilor, castigurile din operatiuni bancare compensand o scadere a profitului din tranzactii bursiere.

Cea mai mare banca a Germaniei a afisat un profit net de 725 de milioane de euro, dupa o pierdere de 1,21 de miliarde de euro anul trecut. Analistii au estimat un profit trimestrial de 343 de milioane de euro pentru banca din Frankfurt, potrivit Bloomberg.

Deutsche Bank si-a micsorat targetul de profit anual luna aceasta si a anuntat 500 de disponibilizari dupa ce criza datoriilor suverane a redus profiturile din sectorul asigurarilor.

In timp ce bancile europene erau ingrijorate in legatura cu situatia din Grecia, iar politicienii incearca sa majoreze capitalul, cele mai mari firme listate la Wall Street au avut cel mai prost semestru de tranzactionari si investitii bancare, de la criza economica incoace.

"Al treilea trimestru a fost foarte slab pentru investitiile bancare, insa s-ar putea opri aici, dar asta depinde de rezolvarea crizei datoriilor suverane", a declarat Olaf Kayser, analist la Landesbank Baden-Wuerttemberg. "Cheia succesului pentru Deutsche Bank este sa castige cota de piata de la rivali, chiar daca profiturile scad".

Activele Deutsche Bank au scazut cu 27%, pana acum, in acest an, fiind evaluata la 26 de miliarde de euro.

Castigurile Deutsche Bank sunt facute publice cu o zi inainte ca liderii europeni sa se intalneasca la Bruxelles, cu scopul de a crea un plan de marire a fondului de salvare a zonei euro, sa recapitalizeze bancile si sa convinga investitorii sa taie din datoria Greciei.

Citește și:
CNN: Marea Britanie este blocată într-o criză economică pe care singură și-a provocat-o
CNN: Marea Britanie este blocată într-o criză economică pe care singură și-a provocat-o
”Regatul Unit este blocat într-o criză economică pe care el însuși și-a provocat-o”, constată CNN, explicând că anunțarea celui mai mare pachet de reduceri fiscale din ultimii 50 de...
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...