Bank of Cyprus a vandut participatia la Banca Transilvania si operatiunile din Ucraina

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 22:09
2719 citiri
Bank of Cyprus a vandut participatia la Banca Transilvania si operatiunile din Ucraina
Foto: Arhiva

Cea mai mare banca din Cipru a vandut in intregime sucursalele din Ucraina si o parte din activele detinute in Romania, din cauza problemelor financiare.

Bank of Cyprus (BoC) a anuntat ca a finalizat vanzarea operatiunilor din Ucraina, care ii aduceau pierderi mari, catre Alfa Group, pentru 202,5 milioane de euro, cu 10% mai putin decat pretul initial.

De asemenea, a vandut si participatia de 10% pe care o detinea la Banca Transilvania din Romania, pentru suma de 82 milioane de euro, scrie Newsday, care citeaza AP.

Directorul executiv al bancii, John Patrick Hourican, a precizat ca aceste tranzactii vor ajuta institutia sa redevina stabila din punct de vedere financiar.

Anul trecut, creditorii internationali au acordat un pachet de salvare Ciprului. In schimb, a doua mare banca locala, Laiki Bank, a fost inchisa, in timp ce deponentii Bank of Cyprus au inregistrat pierderi.

Anunt soc: Clientii Bank of Cyprus cu depozite mai mari de 100.000 de euro pierd 50% din bani

Pe piata locala, sucursalele BoC, cu depozite in valoare totala de 77 de milioane de euro si active brute de 82 de milioane de euro, au fost preluate, in luna martie 2013, de Marfin Bank Romania.

C.P.

#Bank of Cyprus vanzare banca Transilvania, #Bank of Cyprus actiuni Banca Transilvania, #Bank of Cyprus banca Transilvania , #tranzactii