Ziare.com

Rezervele valutare ale Chinei se apropie de 3.200 miliarde de dolari

Marti, 12 Iulie 2011, ora 20:42

   

Rezervele valutare ale Chinei se apropie de 3.200 miliarde de dolari
Rezervele valutare ale Chinei, deja cele mai mari din lume, au atins o noua valoare record la finele lunii iunie, 3.197,5 miliarde de dolari, in crestere cu 30,3% in ritm anual, a anuntat marti Banca centrala a Chinei (PBOC).

In al doilea trimestru al acestui an, rezervele valutare ale Chinei au crescut cu 153 miliarde de dolari, ajutat de excedentele comerciale inregistrate de China si de interventiile Beijingului pe pietele valutare pentru a achizitiona dolari in ideea de a controla cursul yuanului, informeaza Reuters.

Rezervele valutare ale Chinei se situau la 3.166 miliarde de dolari si la 3.145,8 miliarde de dolari la finele lunii mai si respectiv aprilie.

Banca centrala a Chinei a mai anuntat ca cererea de credite a ramas la un nivel sustinut, in pofida eforturilor autoritatilor de la Beijing de a tine sub control creditarea.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

In luna iunie bancile au acordat noi credite in valoare de 633,9 miliarde de yuani (98 miliarde de dolari), depasind estimarile analistilor si peste nivelul de 590 miliarde de yuani inregistrat in luna mai.

De asemenea, masa monetara M2 a inregistrat o crestere anuala de 15,9% in luna iunie dupa o crestere de 15,1% inregistrata in luna mai.

Banca centrala a Chinei a majorat de trei ori dobanda de baza in acest an, in incercarea de a tine sub control inflatia.

In luna iunie a acestui an preturile de consum au inregistrat o crestere de 6,4%, cea mai mare crestere inregistrata in ultimii trei ani, in principal ca urmare a cresterii preturilor la produsele alimentare.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1431 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

China, poate cumpara planeta numai daca reuseste sa doboare

uriasul cu picioare de lut...U.S.

 

 

POATE SI CU DACA!

Posibil sa cumpere planeta si la fel de posibil sa faca hirtie igenica din dolari americani .

 

 

USA=kkat de putere!!!!

China va tabaci pielea americanilor!!! ii va invata sa munceasca chinezeste pe umflatii de americani...Iar China ii va plati in salarii chinezesti de 2 $/zi...hahahahaha...magarul Cornelius Nicholson va munci chinezeste!

 

 

Posibilitatea ca US sa intre in incapacitate de plata reprezinta

cel mai mare risc pentru economia mondiala, depasind efectele cutremurului din Japonia,pretul ridicat la petrol si criza datoriilor din Europa.Situatia fiscala a US, daca nu e manevrata cu grija, ar putea sa se transforme intr-un soc macroglobal.De aici poate spaimele datoriei de peste 19 miliarde de dolari pe care Uncle Sam le lasa poporului si cu grija supusilor obedienti de pretutindeni.

 

 

us nui ciclopu din poveste,

mai gandeste,poate din hazard dai si peste cicloapa!
hahahahahahahahga

 

 

19 miliarde de dolari us?hahahahaha

poate acum se sfarseste al 2 razboi mondial!

 

 

si tu NASTRATINE cu ce mancare o satzi manifesti poftele?

sau sa consider ca esti in greva foamei?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor