Ziare.com

S-ar putea porni un razboi valutar in 2013

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 00:04

   

S-ar putea porni un razboi valutar in 2013
Cele mai mari state ale lumii s-ar putea angaja intr-un razboi valutar in contextul existentei unor discrepante puternice intre balantele lor comerciale, avertizeaza guvernatorul Bancii Angliei.

De la aprobarea, la Londra, in 2009, a unui plan de stimulare economica, liderii celor mai puternice state ale lumii, grupate in G20, "au mers inapoi si nu a mai existat niciun acord pentru reechilibrarea economiei globale", a spus Sir Mervyn King, guvernatorul Bancii Angliei, cu ocazia unui discurs sustinut la New York, scrie The Telegraph.

"Nevoia de reechilibrare nu este limitata la tarile care au deficite comerciale mari. Contrastul dintre tarile cu deficit si cele cu surplus ne afecteaza pe toti", a adaugat el.

In cazul in care nu se vor lua masuri pentru remedierea acestei situatii, guvernatorul considera ca multe tari vor recurge la devalorizarea monedelor pentru a stimula cresterea.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Dezechilibrele dintre tari ca Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, care s-au bazat pe consum pentru a alimenta cresterea inainte de 2008, si cele ca Germania si China, axate pe exporturi, este considerata de multi economisti ca fiind cauza principala a crizei financiare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5192 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Apocaliptic time

cine vrea sa'n teleaga ferice de el

 

Deja...

Deja sunt ceva "miscari de trupe".Vezi China,Japonia si mai recent Australia.Ceva se schimba pe acolo.

 

Ponta abia asteapta sa participe la acest razboi.

Pentru inceput va aduce euro la 6 lei. Dupa care Oprea va afisa mercuriale prin piete, acuzandu-i pe amaratii de tzarani ca fac specula.

 

este evident

cat de mult intelegi din economie dar cu Oprea cred ca ai nimerit-o. Amaratii de tzarani cum le spui tu chiar se uita la cursul leu/euro, deci nu prea mai seamana cu aia de pe vremea lui Moromete.

"Valutar", nu-i "financiar", ci "bancar"! Criza e, in primul rand,

bancaristă si nu numai pentru că asa s-a declansat, ci pentru că indiferent de veniturile financiare, sistemul bancar nu mai reuseste să mentină fluiditatea circulatiei valorilor si, mai mult decat atat, nu mai e unul productiv, ci s-a transformat intr-unul "monetofag"!

 

s-ar putea porni si drobul de sare sa o i-a la vale si atunci ......

---------------------

 

... s-ar putea să fie impulsul necesar repornirii sistemului

bancar, in conditiile in care s-a dovedit că pot fi si administratori mult mai prosti decat cel mai prost administrator, care e considerat a fi Statul, iar necesitatea etatizării sistemului n-a fost clamată decat sporadic si teoretic, sau cu titlul de "testare a pietei"!

leul va fi un soricel infometat slab si jigarit

Jidanescu va putea si aurul ramas nejefuit la BNR


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor