Premiera in SUA: Primul bancomat pentru Bitcoin

Marti, 18 Februarie 2014, ora 15:41
2666 citiri
Premiera in SUA: Primul bancomat pentru Bitcoin
Foto: Russia Today

Americanii incep sa acorde o atentie tot mai mare monedei virtuale Bitcoin. Orasul Seattle va deveni primul din SUA care va avea un bancomat special pentru aceasta moneda.

O companie din Las Vegas, SUA, are in plan instalarea unui bancomat pentru Bitcoin in Seattle, chiar la sfarsitul acestei luni, scrie Russia Today. Aparatul va fi dotat cu scannere speciale, care vor recunoaste actele de identitate ale persoanelor care il vor folosi.

Clientii vor avea posibilitatea de a schimba moneda Bitcoin in alte monede, precum si de a cumpara mai multi bani Bitcoin.

Compania Robocoin a instalat primul astfel de bancomat in Vancouver (Canada) anul trecut si vrea sa instaleze altele in statele americane Austin si Texas.

Este posibil ca si locuitorii din Singapore sa beneficieze de asemenea facilitati in viitor. In acest stat ar putea opera compania canadiana Bitcoiniacs. Singapore a reglementat recent situatia taxelor impuse pentru aceasta moneda virtuala, fiind un mediu atractiv din acest punct de vedere.

In prezent, un Bitcoin valoreaza in jur de 636 de dolari, insa evolutia acestei monede este foarte imprevizibila. In decembrie 2013, ea valora aproximativ 1.000 de dolari. Ca urmare a acestei scaderi drastice, doi dintre operatorii in domeniu au suspendat retragerile de Bitcoin, urmand sa le reia in curand, insa prin impunerea unor limite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#bancomat Bitcoin SUA, #Bitcoin moneda virtuala, #Bitcoin valoare SUA , #valuta