Ziare.com

Romania, locul cinci in UE la rezervele de valuta si aur

Marti, 17 Mai 2011, ora 20:50

   

Romania, locul cinci in UE la rezervele de valuta si aur
Rezervele de valuta si aur ale Bancii Nationale a Romaniei aveau o valoare, in luna martie, de peste 51 de miliarde de dolari (circa 36 de miliarde de euro).

Aceste rezerve (90% in valuta si 10% in aur) plasau tara noastra pe locul cinci in Uniunea Europeana, la egalitate cu Suedia, conform Capital.

Pe locul intai se afla Banca Centrala Europeana (BCE), cu rezerve internationale de aproximativ 800 de miliarde de dolari. Topul continua cu Marea Britanie (cu 118 miliarde de dolari), Polonia (106 miliarde) si Danemarca (86 de miliarde de dolari).

Tara noastra se afla, la nivel mondial, pe locul 28 din punct de vedere al rezervelor oficiale. La nivel international, pe locul intai se afla China (cu peste 2.600 de miliarde de dolari), urmata de Japonia (1.100 de miliarde de dolari), BCE, Rusia (502 miliarde de dolari) si Arabia Saudita (456 de miliarde de dolari).

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Rezerve importante mai au si Taiwan (387 de miliarde de dolari), Brazilia (328 de miliarde), India (309 miliarde), Coreea de Sud (298 de miliarde) si Elvetia (260 de miliarde de dolari).

Rezerve internationale mai mici decat Romania aveau, in martie, Ungaria, Cehia, Australia sau Ucraina.

Daca am calcula aceste rezerve raportat la populatie, BNR detine rezerve de circa 2.400 de dolari pe cap de locuitor, suma aproximativ identica cu rezervele internationale pe cap locuitor din zona euro si mai mare decat cei 1.950 de dolari pe cap de locuitor din China.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2876 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Excelentele rezultate ale guvernului Boc si guvernatorului BN

Felicitari dle Isarescu si dle Boc.Teo

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor