S-ar putea porni un razboi valutar in 2013

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 00:04
5463 citiri
S-ar putea porni un razboi valutar in 2013
Foto: Jon Berkeley

Cele mai mari state ale lumii s-ar putea angaja intr-un razboi valutar in contextul existentei unor discrepante puternice intre balantele lor comerciale, avertizeaza guvernatorul Bancii Angliei.

De la aprobarea, la Londra, in 2009, a unui plan de stimulare economica, liderii celor mai puternice state ale lumii, grupate in G20, "au mers inapoi si nu a mai existat niciun acord pentru reechilibrarea economiei globale", a spus Sir Mervyn King, guvernatorul Bancii Angliei, cu ocazia unui discurs sustinut la New York, scrie The Telegraph.

"Nevoia de reechilibrare nu este limitata la tarile care au deficite comerciale mari. Contrastul dintre tarile cu deficit si cele cu surplus ne afecteaza pe toti", a adaugat el.

In cazul in care nu se vor lua masuri pentru remedierea acestei situatii, guvernatorul considera ca multe tari vor recurge la devalorizarea monedelor pentru a stimula cresterea.

Dezechilibrele dintre tari ca Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, care s-au bazat pe consum pentru a alimenta cresterea inainte de 2008, si cele ca Germania si China, axate pe exporturi, este considerata de multi economisti ca fiind cauza principala a crizei financiare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#razboi valutar 2013, #depreciere monede 2013, #Banca Angliei razboi valutar , #valuta
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Poza bum
bum
rank 5
s-ar putea porni si drobul de sare sa o i-a la vale si atunci ......