Sfarsitul dominatiei dolarului? Moneda care l-ar putea detrona

Joi, 27 Februarie 2014, ora 16:40
5155 citiri
Sfarsitul dominatiei dolarului? Moneda care l-ar putea detrona

Moneda nationala a Chinei devine din ce in ce mai importanta in comertul international si pentru investitii, avand potentialul de a ameninta in cele din urma pozitia dominanta a dolarului american, a declarat Yves Mersch, membru al comitetul executiv al Bancii Centrale Europene (BCE).

Mersch a cerut guvernului chinez sa continue reformarea economiei si a sectorului financiar, deoarece yuanul face primii pasi in directia transformarii sale intr-o moneda pentru investitii internationale, noteaza Reuters.

"Daca va reusi acest lucru, ar putea deveni intr-o zi cea mai importanta rezerva valutara. Datorita dimensiunii economiei Chinei si a importantei sale in comertul global, renminbi-ul ar putea ameninta in cele din urma pozitia dominanta a dolarului american", a spus reprezentantul BCE cu ocazia unei conferinte sustinute la Luxemburg.

Potrivit acestuia, din perspectiva zonei euro, aceasta evolutie cunoscuta de yuan ar putea ridica unele probleme in ceea ce priveste supervizarea bancara.

"Prezenta in crestere a bancilor chineze in zona euro ridica, de asemenea, complicatii din perspectiva supervizarii bancare, incluzand o mai buna cooperare si schimb de informatii intre tara de origine si autoritatile din tara gazda", a adaugat Mersch.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#yuan dolar, #yuan rezerva valutare internationala, #economie China, #renminbi , #valuta