Asigura-ti casa cu pretul unui pachet de guma de mestecat

Luni, 30 Noiembrie 2020, ora 08:30
24545 citiri
Asigura-ti casa cu pretul unui pachet de guma de mestecat
Foto: Pixabay.com

Cati dintre noi nu s-au gandit pana acum la pericolele care ne pasc si si-au spus in sine "Mie nu mi se poate intampla!". Tocmai din acest motiv, in Romania, asigurarea bunurilor de lunga durata nu este o "traditie". Cei mai multi isi pun doar increderea in protectia oferita de divinitate.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce este bine sa ai o asigurare la casa.

In primul rand, pentru ca este extrem de ieftin. Costa lunar cat un pachet de guma de mestecat.

Este vorba despre asigurarea obligatorie a locuintei (AOL), cea care nu scade din buzunar mai mult de 5 lei pe luna pentru o locuinta din mediul rural (daca facem asigurare de 10.000 de euro si care costa 50 de lei pe an), si 8 lei pe luna, daca mergem pe o asigurare de 20.000 de euro, adica 100 de lei anual.

Asigurarea are cateva riscuri pe care le acopera si iti poate oferi o umbrela financiara in cazul in care te loveste napasta. Cutremur, alunecari de teren si inundatii sunt trei riscuri pentru care AOL iti tine spatele atunci cand vei avea nevoie.

Si daca nu stai intr-o regiune unde alunecarile nu sunt prea frecvente, vremea din ultimul deceniu ne-a aratat ca Romania este o tara tot mai predispusa inundatiilor. Mai mult, cutremurele majore au o recurenta de 35-40 de ani. Iar la noi, a cam trecut aceasta perioada.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Pachetele bancare pentru pensionari. Cu ce avantaje vin

Cum iti inveti copilul sa fie cumpatat cu banii

Mirajul Bitcoin: cum te poti ingropa financiar singur

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...