Ce sunt cardurile embosate şi de ce sunt recomandate de oamenii care lucrează în bănci

Luni, 08 Noiembrie 2021, ora 08:30
52198 citiri
Ce sunt cardurile embosate şi de ce sunt recomandate de oamenii care lucrează în bănci
Cardurile embosate pot oferi un pachet complex de servicii de asistenţă și asigurări în timpul călătoriilor în străinătate FOTO Unsplash.com

Ai fost de curând la bancă și ai avut de ales între un card embosat și unul neembosat. Personalul instituţiei financiare ți-a recomandat un astfel de card, cu literele şi cifrele scrise în relief, însă nu ai îndrăznit să întrebi de ce, ca să nu pară că ești ”paralel” cu termenul.

Ziare.com iți explică în cadrul rubricii Banii tăi care este diferență între aceste două tipuri de carduri și care sunt avantajele deținerii unui card embosat.

După terminalele la care pot fi folosite, cardurile sunt de două feluri:

• embosate: este produs prin evidențierea în relief a caracterelor de pe card și poate fi folosit atât la tranzacții în mediu electronic cât și în mediu manual/mecanic la imprinter, cu sau fară cerere de autorizare prealabila din partea băncii emitente. Informația înscrisă pe card este tipărită în relief pentru a permite imprimantelor ca, prin presare, să fie copiata pe chitanță eliberata de comerciant către cumpărătorul-titular;

• neembosate: produse prin imprimarea/gravarea caracterelor pe card, acestea pot fi folosite la tranzacții doar în mediu electronic (cititoare de carduri - ex. POS, ATM), cu cerere de autorizare prealabila din partea băncii emitente. Acesta poate fi folosit numai în mediul electronic.

Cardurile embosate sunt poziționate superior în ofertele de monetică, prezentând beneficii și elemente de securitate suplimentare.

Acestea pot fi utilizate pentru efectuarea de tranzacții prin internet sau prin comanda poștală, telefon, fax; datorita codului de securitate CVC2 / CVV2 (Card Verification Code / Value), codul de trei cifre, aflat pe spatele cardului.

Mai mult, cardurile embosate pot oferi un pachet complex de servicii de asistenţă și asigurări în timpul călătoriilor în străinătate în funcție de banca.

Activarea efectiva a serviciilor de asistenta și asigurare se realizează la utilizarea cardului pentru achitarea parțială sau totala a contravalorii cheltuielilor de călătorie și/sau cazare.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Eveniment Quarterly Report

La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 2,65% din PIB după primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, faţă de 32,98 miliarde de lei, respectiv 2,34% din PIB aferent...
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
Comisia Europeană a efectuat a doua plată de 2,76 miliarde EUR către România în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat al executivului european....
#card, #card embosat, #tranzactii, #servicii, #Banca , #Banca