Ce trebuie sa stie copiii pentru o mai buna educatie financiara

Luni, 21 Iunie 2021, ora 08:30
11987 citiri
Ce trebuie sa stie copiii pentru o mai buna educatie financiara
Foto: Pixabay.com

De cate ori nu v-ati trezit afirmand "ce bine era cand eram mici, ca parca nu aveam atatea griji"? Ei bine, da, pe atunci nu aveam atatea griji pentru ca aveau parintii nostri grija ca noua sa nu ne lipseasca nimic. Dar pentru ca micutii sa nu mai priveasca in spate cu nostalgia generatiei noastre, ar trebui sa-i invatati cateva lucruri simple despre bani.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, trei principii de baza legate de educatia financiara pe care sa le transmiti copiilor.

1. De unde vin banii. Studiile bancare din SUA arata ca jumatate dintre copii primesc bani drept cadou, deci cred ca li se cuvin. Un sfert dintre ei primesc banii drept alocatie saptamanala, alta decat cea scolara. Si doar un sfert muncesc pentru banii pe care-i primesc.

2. Importanta economisirii. Copiii trebuie sa stie ca economisirea ii poate ajuta sa isi indeplineasca cele mai arzatoare dorinte. In felul acesta le formati deja o educatie financiara mai buna si-i pregatiti sa aiba o gandire putin mai analitica legata de bani.

3. Gestionarea cheltuielilor. Daca au o anumita suma la dispozitie in fiecare saptamana, invatati-i sa isi scrie pe un caiet toate cheltuielile si daca depasesc suma pe care au primit-o, in mod regulat, atunci aratati-le cum sa-si restranga cheltuielile.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Inflatia, cel mai mare dusman al economiilor tale

Ce se intampla atunci cand vrei sa retragi mai multi bani decat ai in cont?

Intrebari pe care sa le pui atunci cand iti deschizi un cont bancar

Quarterly Report - Editia 4

Volkswagen vrea să dezvolte un vehicul electric low cost. Când va fi gata și cât va costa
Volkswagen vrea să dezvolte un vehicul electric low cost. Când va fi gata și cât va costa
Pentru a concura cu rivalii din China, Volkswagen AG va dezvolta un vehicul electric low-cost, a anunţat marţi, 28 mai, cel mai mare producător auto european, după ce discuţiile cu Renault au...
Motorola Razr 50 Ultra: Cel mai rapid sistem de încărcare din categoria telefoanelor clamshell
Motorola Razr 50 Ultra: Cel mai rapid sistem de încărcare din categoria telefoanelor clamshell
Motorola se pregătește să lanseze noul său telefon pliabil, Motorola Razr 50 Ultra, care promite să impresioneze prin viteza de încărcare. Deși nu va avea cel mai mare acumulator din...
#educatie financiara copii, #economisire copii , #Banca