Ce trebuie să știi când contractezi un credit de refinanțare. Cum ajungi la cea mai mică rată de rambursat?

Luni, 13 Septembrie 2021, ora 08:30
10542 citiri
Ce trebuie să știi când contractezi un credit de refinanțare. Cum ajungi la cea mai mică rată de rambursat?
Refinanțarea înseamnă cumularea datoriei deja existente la noul credit FOTO Unsplash.com

Ai un împrumut mai vechi și cheltuieli în plus. Cum o sucești sau învârtești, tot mai ai nevoie de o sumă măricică de bani și asta nu iți dă pace, pentru că orice ai face, cheltuielile și împrumutul tot acolo sunt. Așa că singura soluție, în acest moment pentru tine, este un credit de refinanțare.

Ziare.com iți explică în cadrul rubricii Banii tăi la ce anume să fii foarte atent atunci când decizi să accesezi un credit de refinanțare.

Refinanțarea înseamnă cumularea datoriei deja existente la noul credit. Mai întâi trebuie să ai grijă ca rata lunară a noului credit să nu fie prea mare decât ceea ce poți rambursa și asta ca să nu te îndatorezi excesiv.

Consilierii financiari recomandă o refinanțare de credit atunci iți este dificil să îţi plăteşti ratele lunare deja contractate.

Prin creditul de refinanțare poţi avea acces la un împrumut financiar necesar pentru a rambursa anticipat creditele existente deja și constituirea unui nou credit în condiții mai avantajoase de rambursare, cu o rata a dobânzii mai mica. De ajutor este un calculator de refinanțare pentru a compara ofertele existente pe piață.

Un aspect care necesită o atenție sporită este dobânda. Majoritatea dobânzilor pentru credite sunt influențate de dobânda anuală efectivă (D.A.E.). Important ca dobânda anuală efectivă să fie mai mică la creditul de refinanțare decât la cele pe care le ai în curs, pentru că numai așa vei avea o rată mai mică de rambursat.

Mai mult, moneda în care este luat creditului contează pe termen mediu sau lung, mai ales în cazul în care alegi unul în valută. De preferat ar fi un credit în moneda în care ești plătit ca să achiți și o eventuală depreciere a monedei naționale în raport cu euro, dolarul sau francul elvețian.

O variantă ar fi și împrumuturile acordate în mod rapid și eficient de către instituțiile financiare nebancare, care pot fi și ele folosite pentru refinanțarea unor credite deja contractate. Totuși, dobânda lor foarte mare nu recomandă aceste credite cu perioadă lungă de rambursare, dar poți opta pentru varianta de a prelungi creditarea, dacă ai nevoie de bani în continuare.

În anumite cazuri, creditele de refinanțare sunt cea mai bună soluție pentru cei ce vor să-și îmbunătățească condițiile de derulare ale unui contract de împrumut deja contractat.

CEC Bank te încurajează să fii responsabil cu banii tăi.

Citește și:
De ce a ratat rapidistul Sefer un transfer în străinătate. Motivul care l-a ținut în Giulești
De ce a ratat rapidistul Sefer un transfer în străinătate. Motivul care l-a ținut în Giulești
Antonio Sefer (22 de ani) a fost foarte aproape de un transfer în Belgia, la Zulte Waregem, dar mutarea a căzut în ultima zi de transferuri. "M-am sfătuit cu clubul, pentru că nu am agent....
Incredibil câți bani câștigă în prezent Pamela Anderson în urma serialului Baywatch: ”E o crimă!”
Incredibil câți bani câștigă în prezent Pamela Anderson în urma serialului Baywatch: ”E o crimă!”
Celebra actriță canadiană Pamela Anderson (55 de ani), vedeta serialului Baywatch care a făcut senzație în urmă cu trei decenii, câștigă în continuare bani de pe urma producției care a...