Cum faci să pleci în vacanţe cu bani puţini. Învaţă să construieşti un buget de călătorie

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 08:30
13398 citiri

Visezi cu ochii deschişi la vacanţe sau scurte călătorii, măcar la 2 luni, însă cheltuielile sunt pe masură și esti în situaţia in care, de cele mai multe ori, rămâi doar cu gândul la timp liber de calitate.

Ceea ce poate nu știai este că, în lumea scumpă de astăzi, vacanțele cu buget modest devin din ce în ce mai căutate.

Ziare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi cum poţi să reduci costurile asociate concediului, indiferent dacă pleci în vacanță singur într-o țară străină sau eşti cu familia.

Scopul este de a călători des și de a experimenta cât mai multe în fiecare vacanță fără a cheltui mulți bani. În zilele noastre, chiar nu este necesar să fii bogat pentru a pleca în concediu prin ţară sau peste hotare.

Important este să ai un venit lunar stabil si după o cercetare adecvată, vei descoperi că este ușor să pleci în călătorii cu buget restrâns.

Determină costul aproximativ și acordă prioritate pentru cazare, zbor, transport, bilete la obiective turistice și mâncare. După ce îți faci o idee de ansamblu privind cheltuielile, trebuie să începi să cauți cele mai bune oferte de vacanță.

Important este ca in momentul în care îți creezi bugetul de călătorie să te gândeşti ce contează cel mai mult pentru tine și ce poți reduce sau elimina. De exemplu, unii dintre călători preferă să cheltuiască mai mult pe un hotel cu mai multe stele, iar alții preferă să se cazeze la hoteluri sau hosteluri ieftine pentru a rămâne cu banii pentru obiective turistice și ieșiri în oraș.

Apoi, cercetează cele mai bune oferte. De cele mai multe ori, costurile reduse ale biletelor la atracțiile din zonă sunt cel mai ușor de găsit. Multe muzee, parcuri tematice și alte obiective sunt special concepute pentru a atrage turiștii și au toate informațiile necesare pentru ca aceștia să își planifice vizita rapid.

Pentru vizitarea obiectivelor turistice încearcă să călătorești în afara sezonului. De obicei, din octombrie până în aprilie, în emisfera nordică, și, din aprilie până în octombrie, sub Ecuator. Vei putea găsi bilete de avion mai ieftine și cazare la prețuri accesibile, vei petrece mai puțin timp așteptând la coadă și vei întâlni mai mulți localnici decât turiști.

Totodată, din ce în ce mai mulți călători plătesc vacanțele cu cardul de credit. Această alegere îți permite să păstrezi o evidență clară a achizițiilor/rezervărilor. În plus, multe carduri oferă posesorului și o asigurare suplimentară care poate fi utilă când pleci în călătorii cu buget redus.

Un alt sfat pentru călătorul cu buget restrâns este să folosească American Express, deoarece permite transformarea cheltuielilor în mile pentru zboruri cu avionul.

Legat de cazare, păstreză în scris un istoric al tuturor cazările pe care le-ai rezervat pentru călătorie. Află mai multe despre politicile de anulare. De obicei, anulările tardive sau neprezentarea sunt taxate.

Dacă va trebui să anulezi rezervarea, încearcă să o faci cu ceva timp în avans. Și confirmă toate rezervările prin telefon cu două zile înainte de plecare.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Secţiunea de pe Facebook dedicată special ştirilor va dispărea din aplicaţia platformei pentru Statele Unite şi Australia, în contextul în care Meta se distanţează de acest domeniu din...
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
După începerea invaziei din Ucraina provocată de Vladimir Putin în februarie 2022, sancțiunile țărilor din Occident au curs fără încetare împotriva Moscovei, pentru a-i diminua...
#concediu, #vacante, #Calatorii, #buget, #bani, #American Express , #Banca