Semnele clare prin care iti dai seama ca ai putea fi victima unei fraude bancare

Autor: Paul Barbu - Redactor
Miercuri, 07 Octombrie 2020, ora 10:30
36511 citiri
Semnele clare prin care iti dai seama ca ai putea fi victima unei fraude bancare

Cand vorbim despre fraude bancare, poate cea mai cunoscuta dintre toate este cea de phishing. In general, aceasta functioneaza ca o plasa de pescuit. Infractorii cibernetici trimit un e-mail unui numar mare de adrese, in speranta ca vreunul dintre destinatari va pica in capcana lor si le va da datele de pe card.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, la ce sa fii atent atunci cand suspectezi ca ai putea fi victima unei fraude de tip phishing.

Trebuie sa stii ca banca nu iti va cere niciodata, pe e-mail, datele personale. De cele mai multe ori, e-mail-ul pe care-l vei primi va avea titluri si continut menite sa-ti atraga atentia sau chiar sa te panicheze, astfel incat sa te simti fortat sa-ti dai datele.

Astfel, vei putea vedea un titlu de genul: "Mesaj important - Actualizarea datelor personale". Este drept ca banca vrea sa iti actualizezi datele personale pe care ea le are in baza de date, dar pentru asta va trebui sa mergi la banca si, personal, sa rezolvi aceasta problema.

Mai mult, daca mesajul vine insotit de un text prin care esti amenintat ca ti se inchide contul daca nu iti dai datele personale, atunci este sigur ca acesta este un mesaj care nu vine de la banca ta.

La finalul mesajului care te ameninta ca ramai fara cont daca nu completezi datele online, cei care se ocupa cu fraude iti dau si un link. Acesta, pentru a parea cat mai credibil, copiaza, de obicei, site-ul bancii cu care tu lucrezi.

Nu de putine ori, bancile din Romania au fost victime ale fraudelor de acest gen, iar printre ele si nenumarati clienti.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Cum sa iti inveti copilul sa puna bani deoparte. Metoda de acasa, practicata ca la banca

Depozitele in lei sau cele in valuta: care sunt mai avantajoase

Regula 75-15-10. Organizeaza-ti banii in cel mai eficient mod

Citeste si:
PSD a decis: Petre Daea revine la Ministerul Agriculturii
PSD a decis: Petre Daea revine la Ministerul Agriculturii
Liderii PSD au votat miercuri, 6 iulie, în unanimitate, în ședința Consiliului Politic Național (fostul CEx), ca Petre Daea să revină ca ministru al Agriculturii, după ce portofoliul a...
Laura Codruța Kovesi și Mircea Geoană, în turul al doilea la alegerile prezidențiale din 2024 SONDAJ
Laura Codruța Kovesi și Mircea Geoană, în turul al doilea la alegerile prezidențiale din 2024 SONDAJ
În turul doi al alegerilor prezidențiale din 2024, lupta ar urma să se dea între Laura Codruța Kovesi și Mircea Geoană, potrivit unui sondaj realizat de Sociopol. Laura Codruţa Kovesi...