De ce sa tii cont cand retragi sume mari din cont sau depozit

Joi, 11 Martie 2021, ora 08:30
93631 citiri
De ce sa tii cont cand retragi sume mari din cont sau depozit
Foto: Pixabay.com

Pentru ca zilele trecute vorbeam, in trecere, despre comisioanele de retragere pe care le percep bancile, azi o sa luam un exemplu, sa vezi cum poti pierde bani daca nu te documentezi cum trebuie.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce sa tii cont cand economisesti si vrei sa retragi sume mari de bani.

Si, cel mai simplu caz este cel al depozitelor in valuta care, in momentul de fata, au comisioanele egale sau mai mari decat bonificatiile practicate.

Astfel ca, sa spunem ca ai de ridicat sume in numerar mai mari de 20.000 de lei (sau 5.000 de euro, depinzand de la o banca la alta cum echivaleaza suma minima).

Genul acesta de operatiuni trebuie programate cu minim 24 ore inainte de efectuarea operatiunii la ghiseu. In caz contrar se va plati comisionul de 0.5% (minim 5 euro) la care se va adauga un comision de 0.25%.

Unele depozite au comisioane de retragere care in unele cazuri sunt mai mari decat dobanda oferita la intreg depozitul. Iar aici, in prezent, este cazul majoritatii bancilor.

Daca alegi sa retragi sume mari inainte sau dupa termenul scadent atunci suma este si mai mare.

Si daca te astepti ca dupa un an, la un depozit cu 0,5% dobanda, pentru 5.000 de euro, tu sa ridici 5022,5 euro (dupa ce ti s-a retinut impozitul de 10% pe profit), dupa ce scazi un commision de retragere de 0,5% la care se mai adauga unul de 0,25% ca nu ai anuntat banca, deja ai iesit pe minus cu banii.

In loc sa retragi macar 20 de euro pentru cei 5.000 de dolari, te trezesti ca retragi doar undeva la vreo 4.985 de euro.

Din acest motiv, te sfatuiesc sa citesti bine conditiile contractuale si sa pui cat mai multe intrebari angajatului bancii.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Economist, fost director de bancă, despre creditele românilor: "Nu este o idee bună să rambursezi mai repede"
Economist, fost director de bancă, despre creditele românilor: "Nu este o idee bună să rambursezi mai repede"
Plata anticipată a creditelor poate părea o idee bună în unele situații, dar ar fi o greșeală în România în 2025, spune fostul director financiar de bancă Radu Georgescu. Specialistul a...
Secretele Dacia, dezvăluite de presa britanică. Grupul de la București care caută soluții inovative și ieftine, dar cu impact mare. „Luptăm pentru fiecare 5 sau 10 cenți”
Secretele Dacia, dezvăluite de presa britanică. Grupul de la București care caută soluții inovative și ieftine, dar cu impact mare. „Luptăm pentru fiecare 5 sau 10 cenți”
De la renașterea Dacia o dată cu lansarea primei generații de Logan, acum 20 de ani, brandul românesc s-a făcut remarcat prin prețul mic al modelelor sale. Dar dacă acum două decenii,...
#retragere sume bani banca, #comisioane de retragere , #Banca
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
  1. Economist, fost director de bancă, despre creditele românilor: "Nu este o idee bună să rambursezi mai repede"
  2. Secretele Dacia, dezvăluite de presa britanică. Grupul de la București care caută soluții inovative și ieftine, dar cu impact mare. „Luptăm pentru fiecare 5 sau 10 cenți”
  3. Scumpire semnificativă a țigărilor la început de an. Cât vor ajunge să plătească fumătorii pentru acest viciu. Distribuitorii umblă la prețuri, după majorarea accizelor
  4. Câştigul salarial mediu net a crescut la 5.388 de lei. Care sunt sectoarele cu cele mai mari salarii
  5. Rata inflației în SUA – conform așteptărilor – TradeVille
  6. Dacia Duster a luat note proaste la testele de siguranța EuroNCAP. Ce mașini au obținut pozițiile de top
  7. Un nou program Rabla a fost anunțat. Câți bani vor primi românii
  8. România plătește cea mai scumpă energie din Europa. Chiar și Germania a înregistrat prețuri mai mici
  9. În fața unei crize profunde. Avertismentul unui antreprenor român: „Dacă până acum Europa era în disputa cu Rusia, acum SUA vor începe o confruntare cu UE”
  10. Cum a eșuat proiectul unui parc fotovoltaic de 40 de milioane de euro, din fonduri europene. Se vinde la mai puțin din jumătate din preț