De este indicat să te pregăteşti financiar pentru evenimentele majore din viaţă: căsătorie, deces sau divorţ

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 08:30
17128 citiri
De este indicat să te pregăteşti financiar pentru evenimentele majore din viaţă: căsătorie, deces sau divorţ
Foarte multe dintre problemele financiare ale persoanelor apar în urma unui divorț, atunci când obligațiile de plată comune ale soților nu au fost împărțite în mod corespunzător FOTO Unsplash.com

Poate suna ciudat și foarte solicitant pentru unii dintre noi să ne tot planificăm cheltuielile, mai ales pe cele neașteptate, cum ar fi un divorţ sau decesul.

Dacă la căsătorie, botez ne gândim din adolescenţă și au grija inclusiv părinții, cei dragi de aspectul financiar, la evenimentele neplăcute nu dorim să ne gândim spre deloc sau chiar deloc.

Ziare.com îți explică în cadrul rubricii Banii tăi de ce este în beneficiul tău să evaluezi modul în care aceste evenimente ți-ar putea afecta viața din punct de vedere financiar.

Oricare dintre evenimentele importante ale vieții vine cu o anumită încărcătură emoțională intensă, fie ea plăcută sau neplăcută. Motiv pentru care este indicat să poți stabili un mod de acțiune în prezent, decât să iei decizii pripite, disperate în timpul unor astfel de momente deosebite şi consumatoare.

Căsătoria: înainte de căsătorie, ambele părti ar trebui să-și prezinte întreaga situație financiară, inclusiv bunuri, probleme legate de credite și datorii. Acest lucru va permite să elaborați un plan împreună.

În cele mai multe dintre cazuri, conturile bancare sunt deschise în comun după căsătorie şi destul de putine cupluri decid să aibă propriile conturi și investiții separate. Cu toate că nu există o reţetă corectă sau greșită, este crucial să se stabilească în prealabil cine are acces la conturi, precum și cine se va ocupa de aspectele financiare ale familiei.

Decesul: planificarea imobiliară nu este doar pentru cei care îşi permit, cei instăriţi. Testamentul, mai ales dupa anumită vârstă sau când ai un job riscant, ar trebui să determine cine va intra în posesia bunurilor tale în caz de deces. Acesta ar trebui să acopere toate aspectele legate de proprietate și dacă este cazul să determine cine vor fi tutorii legali ai copiilor minori.

Divorțul: desi divorțul indica sfârșitul unei povesti de dragoste, a căsătoriei, acesta nu semnifică și sfârșitul responsabilităților financiare. Ești încă responsabil pentru conturile comune, facturile la cardurile de credit, împrumuturile ipotecare și orice alte lucruri care conțin și numele tău pe factura.

Trebuie să închizi conturile comune și să deschizi conturi individuale, stabilind scoruri de credit proprii. Foarte multe dintre problemele financiare ale persoanelor apar în urma unui divorț, atunci când obligațiile de plată comune ale soților nu au fost împărțite în mod corespunzător şi apar disensiuni.

Spre exemplu, incapacitatea sau reaua voință de a plăti a unuia dintre foștii soți poate afecta și poziția financiară a celuilalt, dacă cei doi aveau obligații de credit asumate în comun.

Astfel, pregătirea pentru toate evenimentele majore ale vieții înseamnă, mai mult decât orice, să păstrezi o evidenţă corectă a facturilor, să cunoști unde sunt păstrate documentele referitoare la finanțe și să ai o bună comunicare, astfel încât părțile să știe unde se situează financiar, la un moment dat.

CEC Bank te invaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#bani, #divort, #casatorie, #deces, #situatie financiara, #testament, #Conturi , #Banca