Locuinta veche sau una noua? Care este mai avantajoasa?

Luni, 22 Februarie 2021, ora 08:30
29043 citiri
Locuinta veche sau una noua? Care este mai avantajoasa?
Apartamente in bloc vechi Foto: Pixabay.com

Multi dintre cei care cauta acum o locuinta se orienteaza catre cele vechi pe motiv ca ar fi mai ieftine. Din pacate, aceasta este o capcana in care cad multi. O locuinta veche nu este mai ieftina si chiar daca ar fi, nu are atat de multe avantaje pe termen lung, astfel incat sa reflecte o diferenta de 5.000 sau 10.000 de euro, daca aceasta ar exista.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce sa alegi o casa noua.

Proprietarii de apartamente cer pe un apartament vechi cam cat se cere si pe unul nou. Dar apartamentul vechi, daca este achizitionat prin credit, va avea la finalul acestuia o vechime de minim 50-60 de ani, in timp ce unul nou, va avea la final doar 30 de ani, cel mult.

In plus, un apartament vechi va necesita si o renovare care poate ajunge la mii de euro, ceea ce mai reduce considerabil potentiala diferenta dintre o locuinta veche si una noua.

Apartamentele noi vin deja cu un volum destul de mare de imbunatatiri care lipsesc in cazul blocurilor vechi. Iar mitul ca blocurile vechi sunt mai rezistente a cam disparut pentru ca dezvoltatorii au inceput si ei sa construiasca cu materiale la fel de bune precum cele care erau folosite la blocurile vechi.

In cazul unui credit, evaluatorul s-ar putea sa nu iti aprobe creditul daca vede ca apartamentul vechi nu are anumite avantaje precum o locatie buna, imbunatatiri, un etaj intermediar si altele.

In momentul de fata, apartamentele de 3 camere pot avea doua bai, doua balcoane si alte astfel de avantaje, fata de un apartament de 3 camere cu aceeasi suprafata utila, dar cu o singura baie. Exemplele contra unui apartament vechi pot continua, dar cel mai bine este sa mergeti in cercetare si sa va convingeti.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Tranzactionarea de criptomonede: la ce trebuie sa fiti atenti

Cele mai bune dobanzi la depozite in februarie

De ce au scazut dobanzile la depozite?

De ce sa nu te grabesti acum sa iei un credit

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județele din România în care piața imobiliară „duduie”. Unde e cel mai convenabil să îți cumperi o casă nouă
Județele din România în care piața imobiliară „duduie”. Unde e cel mai convenabil să îți cumperi o casă nouă
Se vând mai multe apartamente, la prețuri mai mari. Informațiile publicate de agenția de cadastru arată că piața imobiliară este pe plus în mai multe județe din țară și București, iar...
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
#apartamente vechi, #avantaje apartamente noi, #apartamente noi Bucuresti , #Banca