Tranzactionarea de criptomonede: la ce trebuie sa fiti atenti

Joi, 18 Februarie 2021, ora 08:30
39632 citiri
Tranzactionarea de criptomonede: la ce trebuie sa fiti atenti

Cand vorbim de criptomonede, acestea inca nu sunt bine reglementate pe pietele internationale, asa ca, daca vei dori vreodata sa faci tranzactii cu ele, ar fi bine sa te interesezi despre ce presupune acest lucru.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, la ce trebuie sa fii atent atunci cand tranzactionezi criptomonede.

In primul rand, va trebui sa observi cu atentie comisioanele pe care le percep platformele care faciliteaza acest tip de tranzactii. Daca alergi dupa castiguri mici zilnice, trebuie sa stii ca tranzactiile sunt taxate si destul de serios, astfel ca, daca ai un castig mic acesta ar putea disparea in cazul in care nu tii cont de comisioanele percepute.

Apoi, toate criptomonedele au un pret de vanzare si unul de cumparare. Cu cat volatilitatea criptomonedei este mai mare, cu atat diferenta dintre cele doua preturi este mai mare. Daca nu mergi pe termen lung, fi atent la asta.

Schemele de "pump and dump" sunt si ele un joc din care ai putea sa pierzi. Acestea implica "umflarea" pretului unei monede sau chiar actiunii si apoi vanzarea rapida a acestora. La un volum mare de vanzari si pretul va scadea rapid. Iar daca te-ai trezit sa cumperi chiar in varf de pret, atunci sigur de vei alege cu o pierdere substantiala.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Ce economii trebuie sa faci ca sa nu ti se devalorizeze banii in 2021

Cum sa nu iti umfli singur facturile la utilitati

Riscurile pensionarii si cum le previi: Traiesti mai mult decat pensia privata

Riscuri la pensionare (II): inflatia iti mananca economiile de-o viata

Citeste si:
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
România pare încremenită la patru ani de la reprimarea marelui miting împotriva guvernării PSD, care cu Liviu Dragnea la butoane strivea Justiția. S-au schimbat doar discursurile și oamenii...
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu...
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Dacă joci la bursă, poți juca și la kriptă, că-i același principiu!