In ce investesc bogatii lumii - World Wealth Report 2011

Sambata, 25 Iunie 2011, ora 09:00
4070 citiri
In ce investesc bogatii lumii - World Wealth Report 2011
Foto: Il Giornale del Lusso

World Wealth Report 2011, prezentat de Merrill Lynch Wealth Management in cadrul Bank of America din Milano, cuprinde informatii interesante cu privire la investitiile celor mai bogati oameni din lume.

Astfel, un important volum al investitiilor efectuate in ultimii ani provine cu precadere din asa-numitele piete emergente, care reprezinta de acum o solida realitate, relateaza Il Giornale del Lusso.

Din aceasta categorie fac parte "terenurile fertile" din China si Rusia. Bogatii isi mai mai manifesta preferintele de a investi si in domeniile auto, arta europeana, ceasuri de lux si alte bunuri de colectie provenind cu precadere din Orientul Mijlociu, India si Brazilia.

Scade interesul manifestat pentru bijuterii cu 6%, in timp ce automobilele de lux, jeturile si ambarcatiunile raman in topul preferintelor pentru investitorii purtand "numele de cod" HNWI - High Net Worth Individual, care dispun de un patrimoniu investitional de cel putin un milion de dolari.

Potrivit sursei citate, din datele relevate de raport reiese ca numarul de HNWI a inceput din nou sa creasca, dupa declansarea crizei din 2007, atingand nivelul de 10,9 milioane de persoane cu disponibilitati financiare ce totalizeaza 42.400 miliarde de dolari.

Printre acestia, se distinge si segmentul "ultra-HNWI", reprezentat de persoane care dispun de un patrimoniu investitional de cel putin 30 milioane de dolari, categorie ce a inregistrat o crestere cu 10,2% fata de 2007.

HNWI reprezinta un segment minuscul al populatiei mondiale, circa 0,2% din aceasta, procent din care doar 0,9% este constituit din magnatii "ultra", cu patrimoniu superior pragului de 30 de milioane de dolari.

Prezenta acestor bogate personaje se concentreaza in Statele Unite, Japonia si Germania, acoperind 53% din totalul mondial, SUA situandu-se in fruntea clasamentului.

Pietele emergente incep sa-si faca loc tot mai pregnant in acest mic imperiu, rezultate certe inregistrandu-se la nivelul tarilor asiatice si Australiei, care au surclasat Europa.

In ceea ce priveste sectoarele de investitie, in afara pietei de actiuni si obiectelor de lux, se afla in crestere si sectorul sportiv, alaturi de activitatile "green economy", inregistrandu-se in paralel si o surprinzatoare tendinta catre filantropie - semnal clar ca vremurile se schimba, subliniaza sursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#bogatii lumii investitiile lor, #ponderea HNWI nivel global , #Merrill Lynch