Bursele americane au inchis in urcare

Vineri, 16 Ianuarie 2009, ora 08:36
861 citiri
Bursele americane au inchis in urcare

Bursele americane au inchis sedinta de joi in urcare, dupa ce inregistrasera scaderi semnificative in timpul sedintei, in contextul deprecierii titlurilor Citigroup si Bank of America.

Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a urcat cu 12,35 puncte, sau 0,15%, la 8.212,49 puncte, noteaza AFP.

De asemenea, indicele Nasdaq a avansat cu 22,20 puncte, sau 1,49%, la 1.511,84 puncte. Indicele Standard & Poor's 500 a castigat 1,12 puncte, sau 0,13%, la 843,74 puncte.

Sedinta a fost marcata de volatilitate. Astfel, la mijlocul acesteia, deprecierea titlurilor Bank of America si Citigroup a facut ca indicele Dow Jones sa piarda mai mult de 200 de puncte, sub pragul psihologic de 8.000 de puncte.

Insa in a doua parte a sesiunii, aprecierea actiunilor companiilor din sectorul tehnologic si cel industrial au readus indicele pe verde. Cu o evolutie ezitanta spre sfarsit, Dow Jones a terminat sedinta in urcare.

Totusi, titlurile bancare au inregistrat deprecieri, in contextul in care actiunile Citigroup s-au ieftinit cu 15,45%, la 3,83 dolari, iar cele ale Bank of America cu 18,43%, la 8,32 dolari.

Echipa presedintelui ales al Statelor Unite, Barack Obama si majoritatea democrata a Camerei Reprezentantilor au ajuns la un acord privind propunerea unui plan de relansare economica de 825 miliarde dolari, au indicat joi oficialii americani.

Planul de relansare cuprinde scaderi de impozite de 275 miliarde dolari si investitii prioritare de 550 miliarde dolari, alese cu grija, "cu masuri de responsabilitate fara precedent incluse".

Legea ar trebui sa fie adoptata fara probleme in Camera Reprezentantilor, unde partidul democrat dispune de o majoritate larga.

Senatul urmeaza sa propuna un text propriu cu privire la acelasi subiect, iar Congresul va discuta varianta finala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#bursele americane, #inchide urcare, #depreciere titluri, #citigroup , #stiri Bank of America