Românii care au ales Bansko pentru vacanța din februarie se vaită de aglomerație și de prețuri mari: ”Nu mai e așa ieftin, nici skipass și mai ales mâncarea!”

Marti, 21 Februarie 2023, ora 11:19
10700 citiri
Românii care au ales Bansko pentru vacanța din februarie se vaită de aglomerație și de prețuri mari: ”Nu mai e așa ieftin, nici skipass și mai ales mâncarea!”
Românii ajunși la Bansko se vaită de aglomerație și timp mari de așteptare la gondole FOTO Facebook/Dan Pepe

Supărați din cauza prețurilor foarte mari la transportul pe cablu, cerut de administratorii domeniilor schiabile din zona Valea Prahovei și Brașov, românii au au ales în număr mare stațiunile montane din Bulgaria.

Nemulumirile turiștilor români amatori de sporturi de iarnă s-au mutat acum la Bansko, unde cozile la gondole se întind pe sute de metri, iar timpii de așteptare sunt foarte mari.

În plus, turiștii români s-au lovit și de o creștere importantă a prețurilor la mâncare și cazare cerute de operatorii din turism bulgari.

Evident, nemulțumirile celor care au ales să-și petreacă vacanța de iarnă în Bulgaria sunt expuse constant pe Facebook.

”Nu mai e asa ieftin, nici skipass si mai ales mancarea! 5 aripi 28 leva, un pahar cu vin fiert 200 ml 10 leva si o porție de cartofi amărâți 10 leva (adica 30 lei)! Las-o așa că e prea de tot!”, scrie un turist român nemulțumit pe pagina de Facebook Ski România.

”Plecat la 8.15 cu mașina până sus, stau de 1.30 în coadă și încă mai am 2 km până la parcare”, scrie un alt turist român supărat din cauza aglomerației peste care a dat la Bansko.

”Bansko, minim 4 ore așteptare, sa mă plătească ei că nu aș mai veni. Pffff, horror...”, scrie un alt român pe aceeași pagină de Facebook.

În timp ce românii stau la coadă la instalațiile pe cablu din Bansko, în Sinaia gondola Carp care urcă de la Cota 1400 la Cota 2000 nu funcționează marți din cauza viscolului. Administratorii domeniului schiabil au postat și un clip pentru a justifica de ce instalațiile pe cablu au fost oprite.

Turiștii care au ales Azuga se plâng că pârtia Sorica este prost amenajată, cu multe porțiuni de gheață.

#Bansko Bulgaria, #turisti, #vacanta Bulgaria, #schi , #Bulgaria