Barack Obama vrea o noua ordine mondiala pentru combaterea terorismului (Video)

Duminica, 23 Mai 2010, ora 11:23
5466 citiri
Barack Obama vrea o noua ordine mondiala pentru combaterea terorismului (Video)
Foto: Daylife

Presedintele american, Barack Obama, a declarat ca vrea sa sustina crearea unei noi ordini mondiale, care "sa poata rezolva provocarile din timpurile noastre" si care va ajuta Statele Unite sa invinga Al Qaeda.

Obama a facut declaratiile in timpul unui discurs tinut la academia militara americana West Point, iar, printre scopurile sale, se numara combatarea violentei extremistilor, stoparea proliferarii armelor nucleare, stoparea schimbarii mediului si sustinerea cresterii economice globale, relateaza Fox News.

Desi a spus ca stie despre "dezavantajele sistemului international", Obama a adaugat ca Statele Unite vor continua o polica de "lidership la nivel mondial".

Presedintele american a declarat ca Statele Unite vor continua cel putin una din actiunile predecesorului sau, George W. Bush, si anume infrangerea Al Qaeda in Afganistan, si a avertizat ca "urmeaza zile dificile". De asemenea, Obama crede ca pentru a atinge acest scop, ajutorul international este esential.

Obama a zis ca acesta este "un altfel de razboi", avand in vedere ca grupul terorist nu conduce o natiune si nu reprezinta o religie.

"Amenintarea nu va disparea in curand, dar sa ne facem intelesi: Al Qaeda si aliatii sai sunt de partea gresita a istoriei. Nu trebuie sa cedam temerilor de fiecare data cand un terorist incearca sa ne sperie. Suntem Statele Unite ale Americii. Ne-am reparat uniunea, am invins fascismul si am supravietuit comunismului. Am trecut prin momente foarte grele si am iesit mai puternici si vom face acest lucru inca o data", a spus Barack Obama, in fata absolventilor de la West Point.

Obama a adaugat ca va anunta strategia de securitate nationala saptamana viitoare.

#Barack Obama discurs West Point, #Obama strategie securitate SUA, #Obama noua ordine mondiala , #Afganistan