Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Familiile Obama si Clinton, alaturi de Joe Biden la funeraliile fiului sau Beau (Video)

Sambata, 06 Iunie 2015, ora 22:00
7053 citiri
Familiile Obama si Clinton, alaturi de Joe Biden la funeraliile fiului sau Beau (Video)
Foto: Captura Youtube/CBS News

Presedintele american Barack Obama si familia sa au participat, alaturi de numeroase figuri politice importante din SUA, printre care Bill si Hillary Clinton, la funeraliile fiului vicepresedintelui Joe Biden, Beau, rapus saptamana trecuta de un cancer, la varsta de 46 de ani.

In jur de o mie de persoane au umplut biserica catolica Sf. Anton din Padova din orasul Wilmington pentru slujba funerara a lui Beau Biden, relateaza Reuters. Vicepresedintele Joe Biden a intrat impreuna cu familia sa in biserica la inceputul ceremoniei.

Beau Biden a fost diagnosticat cu cancer cerebral in august 2013. Tratat chirurgical, prin radioterapie si chimioterapie, cancerul a recidivat in aceasta primavara.

Decesul lui Beau constituie un nou capitol tragic din viata lui Joe Biden, care si-a pierdut prima sotie si fiica intr-un accident de masina la scurt timp dupa ce castigase un loc in Senat, in 1972. Beau si fratele sau Hunter au fost si ei raniti in acel accident, dar au supravietuit.

Beau Biden, care a fost casatorit si avea doi copii, a fost omagiat in ultimele zile pentru viata sa exemplara. Acesta a fost procuror general al statului Delaware si a servit un an in Irak ca membru al Garzii nationale din Delaware. Moartea sa a fost reflectata pe larg in presa americana si a atras un mare val de simpatie fata de vicepresedinte.

Presedintele Obama, a carui familie este apropiata de a lui Biden, a fost rugat de tatal celui decedat sa rosteasca un elogiu. Chris Martin, vocalistul trupei Coldplay, s-a oferit sa cante la serviciul funerar, dupa ce a auzit ca Beau Biden era fan al formatiei sale.

La ceremonie au asistat congresmeni si mai multi membri ai cabinetului Obama, ca si fostul secretar de stat Hillary Clinton, potential rival al lui Joe Biden daca acesta se va decide sa candideze si el la nominalizarea democrata in cursa pentru Casa Alba. Fosta Prima Doamna si actualul vicepresedinte sunt prieteni, adauga Reuters.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Beau Biden inmormantare, #discurs Obama inmormantare Beau Biden, #Coldplay inmormantare Beau Biden , #Joe Biden