Alegeri in SUA: Michelle, cea mai puternica arma a lui Barack Obama

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 10:24
4645 citiri
Alegeri in SUA: Michelle, cea mai puternica arma a lui Barack Obama

Arma cea mai puternica a campaniei electorale a democratilor americani, Michele Obama, a urcat pe scena Conventiei Democrate, marti, pentru un discurs care se va dovedi greu de depasit chiar si de catre oratorul Barack Obama.

Michelle, imbracata intr-o rochie roz, a urcat pe scena stadionului din Charlotte, Carolina de Nord, cu un discurs de suflet, onest, care a adus lacrimi in ochii multora dintre cei participanti, scrie CNN.

"Cand oamenii ma intreaba daca sederea la Casa Alba mi-a schimbat sotul, pot spune cu sinceritate ca in ceea ce priveste caracterul, si convingerile sale, si inima sa, Barack Obama este inca acelasi barbat de care m-am indragostit in urma cu atatia ani", a spus Prima Doamna.

Interventia lui Michelle in campania de realegere a sotului sau n-ar putea veni la un moment mai potrivit: Obama nu mai reuseste sa trezeasca entuziasmul din 2008 si este prins intr-o lupta foarte stransa cu rivalul sau republican, Mitt Romney. Stralucirea si efervescenta din campania sa din urma cu patru ani lipsesc, iar strategii spun ca Michelle este singura capabila sa trezeasca electoratul.

In acest context, discursul de marti al Primei Doamne, considerata de unii cea mai populara figura politica din America, a mers direct la tinta: a scos in evidenta experienta personala a presedintelui, umanizandu-l.

"Am vazut direct ca a fi presedinte nu schimba ceea ce esti - dezvaluie ce esti", a spus doamna Obama.

Desi a povestit detalii intime din viata lor de familie, Michelle s-a limitat la a trezi simpatia si sentimentele pozitive ale audientei. Nu a atacat rivalii sotului sau, asa cum nu a facut-o, de altfel, niciodata.

Aflata in prezent la o cota de popularitate de 65% intr-un sondaj CNN, Michelle a muncit mult pentru a ajunge sa fie considerata o femeie calda, deschisa si aplecata catre oameni. In urma cu patru ani, presa o descria drept o femeie dura, directa, caricaturizand-o impreuna cu sotul sau intr-o postura tipica gangsterilor.

Insa Prima Doamna si-a construit pas cu pas o alta reputatie, abordand subiecte precum obezitatea infantila, prin campania sa "Let's Move!", organizand cateva evenimente importante la Casa Alba si nesfiindu-se sa-si murdareasca mainile in gradina de zarzavat de la resedinta prezidentiala. Tinutele sale vestimentare sunt permanent observate si analizate si a devenit un model pentru multe femei din America.

Este la fel de adevarat insa ca, la urne, americanul nu va vota o Prima Doamna, fie ea Obama sau Romney, ci un presedinte. Michelle Obama a dovedit insa, marti seara, ca personalitatea sa placuta si mesajul pozitiv pot fi calitati vitale pentru o campanie electorala ce pare blocata in rutina mitingurilor electorale lipsite de entuziasm.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Michelle Obama discurs Conventia Democrata, #Michelle Obama alegeri SUA, #Barack Obama alegeri , #Michelle Obama