Anunt de la Casa Alba: Fiica cea mare a cuplului Obama isi ia un an de pauza inainte sa plece la Harvard

Duminica, 01 Mai 2016, ora 21:52
5069 citiri
Anunt de la Casa Alba: Fiica cea mare a cuplului Obama isi ia un an de pauza inainte sa plece la Harvard

Casa Alba a anuntat ca Malia Obama, fiica cea mare a presedintelui SUA, a ales sa ia o pauza de un an dupa absolvirea liceului, care va avea loc in luna iunie, inainte de a incepe cursurile la renumita Universitate Harvard. Astfel, aceasta nu va deveni studenta inainte ca tatal ei sa se retraga de la conducerea statului.

"Presedintele si doamna Obama au anuntat astazi ca fiica lor, Malia, va urma cursurile Universitatii Harvard din toamna anului 2017, ca o membra a promotiei 2021, Malia va avea o pauza de un an inainte sa inceapa scoala", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, citat de AFP.

De altfel, Universitatea Harvard isi incurajeaza studentii sa isi ia o pauza de un an pentru a calatori, a munci, pentru proiecte speciale sau, pur si simplu, pentru a petrece putin timp liber inainte sa revina cu nasul in carti.

Malia, in varsta de 17 ani, este in prezent eleva in ultimul an la Sidwell Friends, un liceu privat si exclusivist din Districtul Columbia, unde a fost educata si Chelsea Clinton, singura fiica a fostei familii prezidentiale.

Fiica familiei Obama va absolvi liceul in luna iunie si va implini varsta majoratului pe 4 iulie.

Obama a vorbit public despre ziua in care fiica sa cea mare va parasi casa parinteasca pentru a urma cursurile unei universitati si despre decizia lui Malia de a isi lua o pauza de un an pentru a ramane alaturi de familia prezidentiala. In acest timp, familia Obama se va pregati sa paraseasca Casa Alba si sa revina la viata normala, dupa opt ani petrecuti in slujba Statelor Unite.

Liderul american a sustinut ca familia va continua sa locuiasca la Washington, pentru ca mezina Sasha sa finalizeze liceul. Familia prezidentiala mai detine o casa in Chicago.

Prima doamna a precizat anterior ca Malia vrea sa devina regizor dupa ce va absolvi de la Universitatea Harvard. De altfel, Malia si-a petrecut ultimele doua vacante de vara pe platourile de filmare din New York si California, lucrand ca intern si asistent de productie.

Barack Obama a refuzat invitatia de a tine un discurs la absolvirea fiicei sale, intrucat va fi prea emotionat in acele momente.

"Voi sta acolo cu niste ochelari negri pe ochi, care imi vor acoperi lacrimile. Fiicele mele sunt minunate. Malia este pregatita sa plece in lume, insa eu nu sunt pregatit sa o vad cum ma paraseste. Este cea mai buna prietena a mea. Va fi dificil pentru mine sa nu o vad mereu in apropierea mea, dar ea este pregatita. Este o persoana foarte inteligenta si capabila. Este pregatita sa-si urmeze drumul in viata", a marturisit liderul de la Casa Alba.

Malia a vizitat cel putin zece universitati publice si private pentru a lua o decizie cu privire la educatia ei, cele mai multe fiind situate pe coasta de Est, printre care se numara UCLA, Berkeley, Stanford, New York University, University of Pennsylvania, Barnard, Tufts, Brown, Yale si Wesleyan.

Barack Obama a absolvit cursurile Universitatii Columbia, iar sotia sa a studiat la Princeton. Cuplul prezidential s-a intalnit totusi in campusul Universitatii Harvard, unde amandoi incercau sa-si obtina specializarea in drept.

Citeste si:
Şefii Poliției București şi DSP, convocaţi de deputaţii PSD să dea explicații despre baia de mulțime de la Congresul PNL
Şefii Poliției București şi DSP, convocaţi de deputaţii PSD să dea explicații despre baia de mulțime de la Congresul PNL
Deputaţii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate au transmis, luni, o convocare oficială către şefii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Direcţiei de...
Theodor Paleologu acuză un "serial al atacurilor asasine și demente din USR PLUS": "Tind să cred că Barna va cîștiga competiția internă"
Theodor Paleologu acuză un "serial al atacurilor asasine și demente din USR PLUS": "Tind să cred că Barna va cîștiga competiția internă"
Istoricul Theodor Paleologu critică dur ultimele evoluții legate de competiția internă din USR PLUS. "După festivalul de insulte și mitocănii furnizat de PNL urmează, mai pe înfundate...
Sursa: NEWS.RO