Discursul vibrant al lui Michelle Obama impotriva lui Donald Trump: Este rusinos. Este intolerabil!

Vineri, 14 Octombrie 2016, ora 09:37
20818 citiri
Discursul vibrant al lui Michelle Obama impotriva lui Donald Trump: Este rusinos. Este intolerabil!
Foto: Facebook/Michelle Obama

Foarte populara Prima Doamna a Statelor Unite, Michelle Obama, care s-a tinut cu atentie departe de politica incepand din 2008, s-a declarat revoltata, intr-un discurs plin de pasiune, de atitudinea lui Donald Trump referitoare la femei.

Sotia lui Barack Obama a spus ca a "inghetat pana in maduva oaselor" cand a aflat de declaratile degradante si misogine pe care Trump le-a facut in 2005 si in contextul in care acesta a fost vizat totodata de marturii ale mai multor femei care-l acuza de agresiuni sexuale.

"Indiferent de partidul din care facem parte, democrat, republican ori independent, nicio femeie nu merita sa fie tratata in acest fel. Nimeni nu merita acest gen de injurii", a rostit Michelle Obama, joi, cu vocea tremurand de emotie.

De la intrarea lui Trump in campanie, in iunie 2015, intrebarea despre relatia sa cu femeile a facut obiectul multor dezbateri - atunci cand a mentionat ciclul menstrual al unei prezentatoare de televiziune, cand a ironizat o miss Univers ca a luat in greutate sau cand a criticat aspectul fizic al unei rivale in alegerile primare.

Insa explicatiile pe care Trump le-a dat pe tema inregistrarii video din 2005 - in care se lauda ca poate sa obtina ce vrea de la femei pentru ca este celebru - au fost picatura care a umplut paharul in cazul sotiei lui Obama.

"Nu era vorba despre discutii de vestiar. Era vorba despre un barbat puternic care se exprima liber si deschis despre comportamentul de predator sexual. Si care se lauda ca saruta si pipaie femei" impotriva vointei lor, a spus Prima Doamna, care este angajata de mult timp intr-o lupta pentru educatia fetelor.

"Acest lucru nu este normal. Nu este politica asa cum o intelegem. Este rusinos. Este intolerabil", a subliniat Michelle Obama in discursul pe care l-a sustinut in New Hamsphire.

"Mamele si bunicile noastre au fost adesea neputincioase in a-si schimba conditia, insa, astazi, noi, ca femei, avem toata puterea sa determinam rezultatul acestor alegeri", a declarat ea.

Evitand intentionat sa pronunte numele lui Donald Trump, Michelle Obama a afirmat ca un vot in favoarea miliardarului republican ar insemna "sa le spunem fetelor noastre ca este acceptabil ca femeile sa fie umilite, sa le spunem fetelor noastre ca ele merita sa fie tratate in acest fel".

Declaratiile vulgare si degradante despre femei il costa scump pe Trump - pana si sotia il critica, iar colegii ii retrag sprijinul

Prima Doamna s-a implicat deja in campania lui Hillary Clinton, prin pledoaria stralucitoare de la Conventia in care fosta Prima Domana a fost investita, in care a spus "atunci cand ei se scufunda, noi ne ridicam".

Hillary Clinton, care a reluat aceasta fraza in diverse sloganuri in cele doua dezbateri cu Trump, a salutat joi discursul lui Michelle Obama. "Sunt impresionata. Multumesc ca ai spus ceea ce multi dintre noi au pe suflet", a scrie ea pe Twitter.

Discursul lui Michelle Obama de joi a provocat un ropot de aplauze, insa Prima Doamna a subliniat ca nu este interesata de o cariera politica.

Pe un ton amuzat, sotul ei spunea la inceputul anului ca are "trei lucruri sigure in viata" si a enumerat "moartea, impozitele si faptul ca Michelle nu va candida la Casa Alba".

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....