Sotii Obama incaseaza 60 de milioane de dolari ca sa scrie fiecare cate o carte

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 14:31
5061 citiri
Sotii Obama incaseaza 60 de milioane de dolari ca sa scrie fiecare cate o carte

Fostul presedinte american Barack Obama si sotia lui, Michelle, au semnat un contract record cu editura Penguin Random House, pentru a scrie doua carti - fiecare un volum -, au anuntat, marti, reprezentantii acestui prestigios grup editorial.

Termenii financiari ai contractului prin care Penguin Random House a achizitionat drepturile de publicare pe plan mondial pentru cele doua carti nu au fost dezvaluiti, insa, conform Financial Times, care citeaza surse implicate in dosarul tranzactiei, ofertele pentru cumpararea drepturilor de publicare au depasit 60 de milioane de dolari - o suma record pentru autobiografiile unor presedinti americani.

Dar, respectand practica din ultimii ani, sotii Obama intentioneaza sa doneze "o parte considerabila din redeventele aferente drepturilor de autor unor organizatii de caritate", inclusiv pentru Obama Foundation, a precizat editura intr-un comunicat.

Prin comparatie, fostul presedinte democrat Bill Clinton a primit 15 milioane de dolari pentru drepturile aferente volumului sau de memorii "My Life" din 2004, pe care l-a publicat dupa ce a parasit Casa Alba, in timp ce predecesorul lui Obama, republicanul George W. Bush, a primit 10 milioane de dolari pentru cartea lui intitulata "Decision Points", potrivit Financial Times.

Aceste carti au fost publicate de editurile Knopf - o divizie a grupului Penguin Random House - respectiv Crown.

Bill Clinton a mai lansat o carte, ulterior, o suma de sfaturi pentru urmatorul presedinte.

Editura Penguin Random House a publicat si precedentele trei carti scrise de Barack Obama - "Dreams of My Father", "The Audacity of Hope" si "Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters".

Celebra editura nu a dezvaluit subiectele care vor fi abordate in cele doua carti si nici data la care aceste volume vor fi publicate. Potrivit presei americane, cartile vor descrie perioada petrecuta de sotii Obama la Casa Alba.

Printre editurile care au participat la licitatia organizata pentru achizitionarea drepturilor de publicare a celor doua carti s-au aflat si alte nume importante din industria cartilor, precum HarperCollins - o unitate a grupului News Corp - si Simon & Schuster - divizie a grupului CBS Corp -, au dezvaluit jurnalistii de la Financial Times.

Citeste si:
Congresul PNL va avea loc la Romexpo, cu 5.000 de delegați. ”Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment”
Congresul PNL va avea loc la Romexpo, cu 5.000 de delegați. ”Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment”
Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) al Partidului Naţional Liberal, că, pe lângă modificările la statutul formaţiunii, în BPN...
A fost aprobată propunerea lui Orban ca PNL să respingă orice formulă de colaborare cu PSD pentru guvernare
A fost aprobată propunerea lui Orban ca PNL să respingă orice formulă de colaborare cu PSD pentru guvernare
Președintele liberalilor, Ludovic Orban, a propus în Biroul Permanent Național o rezoluție simplă prin care să se respingă orice formulă de colaborare cu PSD pentru guvernare. Propunerea a...
Sursa: NEWS.RO