Alegeri SUA: Barack Obama a dezamagit

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 10:00
4838 citiri
Alegeri SUA: Barack Obama a dezamagit

Prima Doamna Michelle Obama a captivat, fostul presedinte Bill Clinton a entuziasmat, vice-presedintele Joe Biden a emotionat, insa, in ultima zi a Conventiei democrate, discursul presedintelui Barack Obama a deceptionat, a estimat vineri mass-media din SUA.

Dincolo de influenta republicanilor, care si-au inmultit atacurile la adresa actualului presedinte, numerosi analisti politici au observat contrastul dintre performanta candidatului in 2008, cand discursul sau misca spiritele si influenta slaba pe care o are in prezent, potrivit 7sur7.be.

Joe Klein, de la cotidianul "Time", considera ca performanta lui Barack Obama este mai buna decat a rivalului sau Mitt Romney, a carui lipsa de charisma a fost inca o data remarcata la Conventia republicana de la Tampa, din Florida.

Insa, jurnalistul observa lipsa unei viziuni si a unor noi propuneri concrete in loc de apelul la rabdare ("Adevarul este ca ne va lua mai mult decat cativa ani sa rezolvam problemele care s-au acumulat in decenii", a spus Obama). Observatiile lui Joe Klein sunt in aceeasi nota cu numeroase comentarii ale alegatorilor:

"El a recunoscut greselile. Insa nu a mers pana la capat. Discursul m-a deceptionat si nu stiu de ce. Poate din cauza elementelor concrete. Ma asteptam sa spuna: iata ce merge, iata ce nu merge, iata pe ce trebuie sa punem accentul, iata ce sper ca putem face".

Analistul politic Michael Tomasky de la cotidianul britanic "The Guardian" vine si acesta cu comentarii la adresa discursului actualului presedinte american: "Obama fiind deja in fata, este expus si nu doreste sa faca erori. Insa, cand o echipa de fotbal face aceasta alegere, sfarseste de cele mai multe ori prin a pierde".

Molly Ball, de la publicatia "The Atlantic", considera ca presedintele a ramas in defensiva cu un discurs "plat". "Presedintele, mare orator si capabil sa intoarca multimile si sa schimbe convingerile, a oferit o "supa reincalzita", intr-un moment in care speranta era mare".

La Conventia democrata din 2004, la Boston, Barack Obama a tinut discursul principal, reusind sa ridice publicul in picioare. Patru ani mai tarziu, printr-o ascensiune meteorica s-a instalat, la 47 de ani, la Casa Alba.

Cu doua luni inainte de alegeri, Barack Obama si Mitt Romney sunt la egalitate in sondaje.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Barack Obama Conventia democrata 2012, #Barack Obama discurs plat, #Barack Obama lipsa propuneri concrete, #Barack Obama criticat presa , #presedinte SUA