Amenintare fara precedent din inima SUA: "L-as fi impuscat pe Obama in cap!"

Sambata, 07 Martie 2015, ora 10:48
4137 citiri
Amenintare fara precedent din inima SUA: "L-as fi impuscat pe Obama in cap!"
Foto: Casa Alba

Un barbat acuzat ca planuia sa comita un atac la Capitoliul din SUA a sunat din inchisoare la un post de televiziune si a declarat ca, daca nu ar fi fost arestat, ar fi mers la Washington si l-ar fi impuscat pe presedintele Barack Obama in cap.

Postul de televiziune WXIX-TV din Cincinnati a anuntat ca Christopher Lee Cornell, in varsta de 20 de ani, a sunat de la inchisoarea din Kentucky in care este detinut, a marturisit ca este un sustinator al gruparii Statul Islamic si a afirmat ca planuia sa ucida oficiali guvernamentali, din cauza bombardamentelor americane asupra organizatiei teroriste, relateaza Associated Press.

Televiziunea a difuzat partial interviul vineri noaptea, dupa ce avocatul lui Cornell a avertizat fara succes in instanta ca acest lucru ar putea incalca dreptul inculpatului la un proces echitabil.

As fi luat o arma, "as fi pus-o la capul lui Obama, as fi apasat pe tragaci, apoi as fi tras mai multe gloante asupra membrilor Senatului si Camerei Reprezentantilor si as fi atacat ambasada israeliana si alte cladiri", a declarat Cornell, intrebat ce ar fi facut daca nu ar fi fost arestat in ianuarie.

Cornell, care a precizat ca este musulman, a adaugat ca voia sa comita atacul din cauza "agresiunii americane continue impotriva poporului nostru si a faptului ca America, in special presedintele Obama, vrea sa duca un razboi impotriva Statului Islamic".

"Ei pot spune ca sunt terorist, dar si noi consideram ca trupele americane sunt teroristi care vin pe pamantul nostru, ne fura resursele si ne omoara oamenii, ne violeaza femeile", a subliniat acesta.

Cornell, care a crescut la periferia orasului Cincinnati si inca locuia cu parintii, a avertizat ca sprijinul pentru gruparea Statul Islamic este raspandit. "Suntem in Ohio, suntem in fiecare stat", a afirmat el. "Suntem mai organizati decat credeti".

Jihadisti ai Statului Islamic care intentionau sa deturneze un avion si sa-l ucida pe Obama, arestati in SUA

Autoritatile federale l-au inculpat pe Cornell pentru doua acuzatii care se pedepsesc cu pana la 20 de ani de inchisoare fiecare: tentativa de ucidere a unor angajati si oficiali guvernamentali si solicitare de a comite o crima cu violenta.

El risca sa fie vizat si de o acuzatie legata de arme. Inculpatul a pledat nevinovat si asteapta sa fie judecat in Cincinnati.

Atentat dejucat asupra Congresului american

Cornell a fost arestat in afara unui magazin de arme din apropierea locuintei sale, la 14 ianuarie, dupa ce FBI a afirmat ca a cumparat doua pusti de asalt M-15 si 600 de cartuse. FBI a precizat ca acuzatul intentiona sa atace Capitoliul (sediul Congresului) cu bombe improvizate si sa impuste oficiali guvernamentali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#amenintare Obama impuscat, #terorist american Statul Islamic , #presedinte SUA