Barack Obama a semnat legea privind ridicarea plafonului de indatorare a SUA

Miercuri, 03 August 2011, ora 11:58
1324 citiri
Barack Obama a semnat legea privind ridicarea plafonului de indatorare a SUA
Foto: Daylife

Presedintele american, Barack Obama, a semnat legea prin care va fi majorata limita plafonului de indatorare a Statelor Unite, dupa ce atat Camera Reprezentantilor, cat si Senatul au aprobat acest lucru.

Legea a fost semnata cu doar 10 ore inainte de termenul limita pentru ridicarea plafonului de indatorare, relateaza BBC News. Fara aceasta lege, Statele Unite nu ar mai fi putut sa se finanteze, astfel incat sa-si plateasca datoriile, si ar fi intrat in incapacitate de plata.

Limita plafonului de indatorare a fost ridicata cu 2,4 trilioane de dolari, de la 14,3 trilioane de dolari. In lege sunt prevazute si reduceri de cheltuieli cu cel putin 2,1 trilioane de dolari, in urmatorii zece ani.

De asemenea, prin aceasta lege s-a infiintat si o comisie formata atat din republicani, cat si din democrati, din ambele camere ale Congresului, care va avea drept misiune reducerea cheltuielilor cu inca 1,5 trilioane de dolari, in urmatorul deceniu.

Semnarea legii nu a calmat, insa, pietele financiare. Pe Wall Street, bursa a incheiat sedinta cu o scadere de 2 la suta, din cauza datelor slabe privind consumul din luna iunie. De asemenea, indicele Nikkei din Japonia a scazut cu un procent similar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Barack Obama, #lege plafon indatorare SUA, #incapacitate plata SUA , #presedinte SUA